LIFESTYLE 1 octombrie 2015

Cât de des este bine să ne spălăm pe cap

de Covasna Media | 323 vizualizări

Părul care se îngraşă trebuie spălat mai des, dacă ai părul uscat sau creţ poţi să stai şi o săptămână fără să te speli, firul de păr foarte subţire are nevoie, totuşi, de spălări mai dese. Cu atâtea variante este greu să alegi ce este mai bine pentru tine. Dermatologii consideră însă că totul ar fi mult mai simplu dacă am ţine cont de câteva reguli simple.

Părul se îngraşă datorită glandelor sebacee, care produc sebuum, substanţă uleioasă care menţine părul hidratat şi previne uscarea pielii.

Atunci când cantitatea de sebuum creşte, din diferite motive, părul se îngraşă mai repede. Tocmai de aceea, dermatologii recomandă ca fiecare personă să fie atentă la câteva detalii care o vor ajuta să descopere cât de des este bine să se spele pe cap, notează Huf­fington Post, citat de adevarul.ro. Atunci când pielea şi părul sunt uscate, părul ar trebui să fie spălat o dată, cel mult de două ori pe săptămână. Dacă scalpul şi părul se îngraşă foarte repede, atunci ar fi recomandată spălarea nu mai des de 2-3 ori pe săptămână. În niciun caz nu trebuie să ne spălăm zilnic, pentru că atunci nu vom face decât să supra­stimulăm secreţia de sebuum.

Textura firului de păr este, de asemenea, foarte importantă. De exemplu, atunci când avem păr ondulat dau creţ este suficient să ne spălăm chiar şi o singură dată pe săptămână. Ar putea fi însă nevoie să ne spălăm mai des atunci când folosim multe produse de styling, caz în care ar fi mai bine să ne spălăm de două ori pe săptămână. În cazul unui fir de păr subţire, recomandat este să ne spălăm de cel puţin două ori pe săptămână.

Bineînţeles, este bine să folosim un şampon recomandat pentru tipul nostru de păr şi să acordăm atenţie aplicării balsamului de păr, pentru că şi modul în care folosim acest produs ne poate crea neplăceri. Astfel, balsamul nu se aplică la rădacina părului. Părul este hrănit de uleiurile naturale ale scalpului, fiind mai sănătos la rădăcină pentru că este mai puţin expus la căldură şi vopsea de păr. Începeţi aplicarea balsamului de la vârful firului de păr, apoi întindeţi-l către rădăcini, la doi centimetri de scalp. Produsul trebuie lăsat să acţioneze între 3-5 minute cinci înainte să-l clătiţi foarte bine.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.