LIFESTYLE 23 august 2016

Care au fost primele joburi ale unora dintre cei mai influenţi oameni de pe planetă

de Covasna Media | 499 vizualizări

Primul job te poate ajuta enorm în formarea ta. Intrarea pe piaţa muncii de la o vârstă fragedă poate avea beneficii destul de mari, înveţi adevărata valoare a banilor, cum să devii o persoană independentă şi responsabilă. Te simţi descumpănit de faptul că eşti la primul tău job şi nu este tocmai cel la care visai? Unii dintre cei mai importanţi oameni de pe planetă au vândut peruşi, servit îngheţată şi au lucrat în benzinării, iar acum au miliarde de dolari, scrie wall-street.ro.

O carieră impresionantă şi de succes nu se consolidează peste noapte. Mulţi oameni pe care îi vedem la televizor şi îi admirăm e posibil să fi lucrat în tinereţe într-un fastfood sau într-o cofetărie, aceste job-uri mărunte au reprezentat etape care au ajutat la dezvoltarea lor. Cu ajutorul site-ului Business­insider vă vom prezenta ce job-uri au avut o parte din cele mai importante persoane din lume.

President-Barack-Obama-2014Barack Obama. Considerat cel mai pu­ternic om de pe planetă, liderul Statelor Unite ale Americii şi-a petrecut o parte din adolescenţă în Honolulu.

Acesta îşi câştiga banii de buzunar lucrând la o gelaterie, unde servea îngheţată.

Hillary Clinton. Candidata pentru pre­şedenţia Statelor Unite ale Americii scrie în biografia sa că prima slujbă pe care a avut-o a fost aceea de a supraveghea un parc din apropierea casei sale. Hillary declară că familia sa punea foarte mult accent pe dezvoltarea personală şi pe ideea de a munci, de aceea ei s-au asigurat că copii lor vor învăţa despre valoarea banilor şi despre faptul că indiferent de job-ul pe care îl ai, trebuie să îţi faci datoria.

GOP 2016 DebateDonald Trump. Candidatul republicanilor pentru postul de preşedinte, cunoscut pentru averea sa şi drept un adevărat mogul al imobiliarelor, Donald Trump a crescut într-un mediu bogat, însă tatăl său a dorit ca acesta să înveţe valoarea banilor încă de mic. Trump a povestit că în copilărie, tatăl lor îi ducea pe şantiere şi îi punea să strângă sticlele goale pentru care primeau bani când le duceau la reciclat. Acesta a declarat că nu câştiga cine ştie ce, dar l-a învăţat cât de important este să fie independent şi să lucreze pentru banii săi.

Richard Branson. Branson declară, într-un post pe LinkedIn, că la vârsta de 11 ani, el şi cel mai bun prieten al său, Nik Poweel, au început început să crească peruşi pentru a-i vinde colegilor săi. Păsările s-au înmulţit mai mult decât s-au aşteptat şi decât ar fi putut ei vinde, aşa că s-au reorientat către altă „afacere“. În apropierea Crăciuniului, aceştia s-au gândit să facă o afacere cu brazi, aşa că au cumpărat câţiva puieţi pe care i-au plantat, însă afacerea lor a fost compromisă de către iepuri.

Warren BuffettWarren Buffett. Warren Buffett a fost interesat de a face şi a economisi bani încă de când era un copil, Astăzi, preşedintele şi CEO-ul Berkshire Hathaway are o afacere estimată la 61,2 miliarde, conform Forbers, avere ce îl face unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă.

La vârsta de 13 ani, Warren Buffett îşi petrecea dimineţile vânzând copii ale ziarului The Washington Post, conform biografiei sale. În acelaşi an, acesta a investit 1,200$ din economiile sale în terenuri agricole.

Michael Dell. Ca fondator şi CEO al Dell Inc, acesta a cunoscut prosperitatea în perioada de boom a industriei PC. Astăzi, Dell are o avere estimată la 18,7 miliarde $, conform Forbes. Prima sa slujbă a avut-o la 12 ani, spălând vase într-un restaurant, conform biografiei.

David Murdock. David Murdock are 91 de ani şi este preşedintele şi CEO-ul Dole Foods. Acesta a tranformat această companie în cel mai mare producător şi vânzător de fructe şi legume. Astăzi are o avere estimată la 2,9 miliarde $, conform Forbes. În copilărie, acesta a fost foarte sărac şi a abandonat liceul. Prima sa slujbă a fost la o staţie de gaz, unde a lucrat până a fost înrolat în armată în 1943, relatează Forbes.

Jeff Bezos. Fondatorul şi CEO-ul Amazon s-a lansat pe piaţa muncii lucrând pentru McDonald’s. Acesta lucra pe perioada verii în perioada adolescenţei. Jeff Bezos a declarat că cea mai mare provocare pentru el, în perioada în care lucra la McDonald’s, a fost de a reuşi să facă totul bine în momentele aglomerate. Acesta a mai declarat că a avut un manager priceput care reuşea să îi păstreze mereu concentraţi.

Winfrey OprahWinfrey Oprah. Cariera din media a făcut-o pe Oprah prima femeie de culoare mi­liardară. Aceasta are o avere estimată la 3 mi­liarde $, potrivit Forbes. Înainte de a cunoaşte prosperitatea financiară, aceasta s-a confruntat cu o copilărie încărcată de greutăţi. În perioada adolescenţei în care aceasta a locuit cu tatăl ei în Nashville, ea a lucrat vânzătoare la un ma­gazin situat lângă frizeria tatălui ei.

Marissa Mayer. Marissa Mayer, CEO-ul Yahoo, a declarat că prima ei slujbă a avut-o la vârsta de 16 ani şi a lucrat ca vânzătoare într-un market. Ea a declarat că această sluj­bă a ajutat-o să devină mai responsabilă, să realizeze importanţa pe care o are munca în formarea unei persoane şi a învăţat foarte multe despre necesităţile unei familii în materie de cumpărături.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.