LIFESTYLE 5 iulie 2015

Campionatul de cărat nevasta în spate

de Covasna Media | 484 vizualizări

Cupluri din întreaga lume s-au întrecut sâmbătă, 4 iulie, la cea de-a XX-a ediţie a Campionatului de Cărat Nevasta în Spate, competiţie desfăşurată la Sonkajarvi, în Finlanda.

Bărbaţi din toată lumea au arătat că se descurcă în ipostaza de soţi şi atunci când îndatoririle le cer să-şi ia nevestele în spinare şi să alerge cu ele într-o cursă cu obstacole de 253 de metri, scrie adevarul.ro.

Regulamentul Campionatului de Cărat Nevasta în Spate, concurs care s-a desfăşurat în weekend la Sonkajarvi, în Finlanda, menţionează că soţia trebuie să cântărească cel puţin 49 de kilograme şi să aibă 17 ani împliniţi. Nu este însă obligatoriu ca nevasta să fie căsătorită cu bărbatul care aleargă cu ea, ci poate fi împrumutată în acest scop de la prietenul cel mai bun sau de la vecin.

Deşi încercarea este solicitantă pentru reprezentanţii sexului puternic, femeile sunt mult mai încercate. Acestea trebuie să stea agăţate cu capul în jos şi cu picioarele împreunate pe după gâtul bărbatului. Pozi­ţia este dificilă mai ales atunci când cuplul trebuie să meargă printr-un bazin cu apă, unul dintre cele mai grele obstacolele de pe traseu, nevestele încearcând cu disperare să-şi ţină capul la suprafaţă şi să înghită cât mai puţină apă.

În competiţia de anul acesta s-a înscris şi un cuplu format din bărbaţi. Actorul german de comedie Buelent Ceylan a fost cărat pe umeri de unul dintre membrii formaţiei americane Bloodhound Gang, Jared Hasselhoff.

Câştigători au fost însă Vytautas şi Neringa Kirkliauskas din Lituania, aceeaşi pereche care a reuşit să iasă victorioasă şi anul trecut.

Pe site-ul concursului, reprezentanţii competiţiei îi sfătuiesc pe viitorii participanţi să se antreneze în orice împrejurare. „Antrenamentul poate fi făcut în orice moment al zilei, dacă soţia este prin preajmă: în baie, la cumpărături sau când mergeţi în parc. Nu în ultimul rând, căratul nevestei în spate se poate dovedi un exerciţiu bun pentru relaţia de cuplu.“

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.