LIFESTYLE 8 mai 2014

Boala sexuală aparent banală care amenință întreaga planetă

de Covasna Media | 501 vizualizări

Gonoreea e pe cale să devină o boală incurabilă, în condițiile în care deja au fost semnalate cazuri care n-au putut fi tratate nici cu cele mai eficiente antibiotice pe care oamenii de știință le au la dispoziție.

Cel puțin nouă cazuri de gonoree rezistentă la antibiotice au fost semnalate de medici în Canada, scrie usnews.com, citat de realitatea.net. În cazul acestor pacienți, gonoreea n-a putut fi vindecată nici după un tratament cu cefalosporine, ultimul antibiotic pe care medicii îl au la dispoziție pentru a trata boala cu transmitere sexu­ală.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat în ultimii ani că gonoreea incurabilă ar putea deveni realitate în următorii ani, în condițiile în care bacteriile repsonsa­bile cu producerea bolii devin tot mai rezistente la tratamentele cu cefalosporine. Gonoreea, cunoscută și ca blenora­gie, este cea de-a doua cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală din lume.

În trecut au fost semnalate cazuri de gonoree incurabilă în Marea Britanie, Austraia, Franța, Norvegia și Japonia.

Printre simptomele gonoreei se numără senzațiile de usturime și mâncărime, scurgerile purulente și chiar infertilitatea în cazul femeilor.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.