LIFESTYLE 10 iunie 2014

Berea răcoreşte pe moment! Băuturile alcoolice, nerecomandate pe caniculă

de Covasna Media | 316 vizualizări

Hidratarea este esenţială în zilele caniculare, când este indicat consumul de apă, sucuri natu­rale şi iaurturi, în timp ce băuturile cu conţinut ridicat de cofeină şi alcoolul, inclusiv berea - care răcoreşte pe moment, apoi moleşeşte -, sunt nerecomandate, spune medicul Alis Grasu.

Potrivit acestuia, hidratarea este esenţială în zilele cu tempera­turi ridicate. „Să ne hidratăm corect, pe de o parte cu lichide, apă minerală, apă plată, sucuri naturale neîndulcite, iar pe de altă parte o hidratarea foarte bună poate fi asigurată de iaurt şi de legumele şi fructele proaspete, cu conţinut mare de apă. Se vor evita băuturile cu conţinut ridicat în cofeină şi băuturile alcoolice. Berea ne răcoreşte pe moment, ulterior ne moleşeşte şi ne face să cădem în stradă”, arată dr. Grasu.

Medicul mai recomandă ca în zilele canciulare să fie evitate plimbările prin soare în intervalul 11.00-18.00.

„În intervalul dintre 10.30-11.00 şi 18.00 să stăm în camere ventilate, bine aerisite. Efortul fizic ar trebui oprit în acest interval. Dacă, totuşi, este musai să umblăm prin soare, atunci trebuie să ne îmbrăcăm cu haine din bumbac, in sau mătase natu­rală, haine ample, vaporoase, care să împiedice încălzirea”, a mai precizat dr. Alis Grasu pentru realitatea.net

Tot în perioadele caniculare, o atenţie deosebită trebuie acordată vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi şi copiilor, a subliniat managerul SABI.

„Trebuie să ne pese de cei de lângă noi. Dacă avem persoane cu dizabilităţi, dependente de noi, să le asigurăm confort termic adecvat în locuinţă să le asigurăm hidratare corespunzătoare. Să nu aşteptăm să ne ceară apă, ci să le dăm câte puţin şi constant, la 10-15 minute. La fel cu copiii mici. Să fie hrăniţi când cer şi să nu diversificăm alimentaţia, pentru că sugarul nu poate suporta două stresuri simultan - căldura şi schimbarea alimentaţiei. Schimbările climatice se resimt în starea de sănătate”, a explicat dr. Grasu.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.