LIFESTYLE 23 noiembrie 2015

Bărbaţii cu barbă sunt mai infideli şi mincinoşi

de Covasna Media | 518 vizualizări

Descoperire surprinzătoare des­pre bărbaţii care poartă barbă: aceştia sunt mai infideli, mai violenţi şi mai mincinoşi decât cei cu obrazul ras. Aşa reiese dintr-un sondaj realizat în Marea Britanie.

Cine credea că un bărbat cu barbă pare mai serios şi inspiră mai multă încredere ar trebui să se gândească de două ori. Studiul realizat de compania Censuswide, la comanda reţelei sociale video Eva scoate la iveală o realitate cel puţin surprinzătoare, dacă nu chiar dubioasă.

Potrivit acestei cercetări făcute pe aproape două mii de persoane, există o legătură directă (e adevărat, greu de explicat!) între părul facial şi câteva calităţi negative.

De exemplu, bărboşii sunt aparent cu 27% mai predispuşi să-şi înşele partenera, decât confraţii lor cu obraz fin.

În plus, 45% dintre bărbaţii cu barbă au recunoscut că au fost implicaţi într-o bătaie la un moment dat, faţă de numai 29 de procente din categoria celor bărbieriţi.

Conform studiului, bărbaţii certaţi cu lama de ras nu sunt doar bărboşi, ci şi puţin... hoţi. 40% dintre cei cu păr pe faţă au recunoscut că au furat la viaţa lor, comparativ cu doar 17 procente în rândul rivalilor bărbieriţi.

Vestea care s-ar putea să-i facă însă pe hipsteri să pună mâna pe aparatul de ras este că femeile, cel puţin britanicele nu se prea dau în vânt după bărboşi: întrebate dacă bărbaţii arată bine cu păr pe faţă, 60% dintre ele au răspuns nu, potrivit The Telegraph.

Partea şi mai proastă este că potrivit studiului, 35% dintre femei ar prefera un bărbat cu păr grizonat unuia cu barbă, iar bărbile albe sunt aparent detestate complet.

Sondajul arată că 44% dintre femei consideră bărbile neigienice, iar 39% spun că e locul perfect pentru resturile de mâncare.

Unii experţi sunt de părere că barba revine la modă cam odată la zece ani şi că etapa actuală pare să se apropie de sfârşit, mai notează rfi.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.