LIFESTYLE 10 august 2015

Bacteria care se hrăneşte cu nicotină ar putea ajuta fumătorii să se lase de fumat

de Covasna Media | 405 vizualizări

Renunţarea la fumat ar putea fi o luptă cu mult mai uşoară, spun chimiştii, în urma descoperirii bacteriei NicA2 care „mănâncă” nicotina din organism.

Noua descoperire a fost lansată în publicaţia The Journal of the American Chemical Society şi autorii studiului fac parte din institutele de cercetare Scripps, Skaggs şi Worm, conform newsy.com.

Cercetătorii sunt de părere că bacteria care se hrăneşte cu nicotină ar putea ajuta în atenuarea simptomelor de sevraj de care au parte cei care încearcă să renunţe la fumat.

După cum se ştie, nicotina nu afectează în mod direct fumătorii, dar creşte dopamina din creier, ceea ce face ca organismul să dezvolte dependenţă de tutun. Fără niciun tratament nicotina ajunge la creier la 20 secunde după primul fum inhalat. În mod normal, este nevoie apoi de circa 2-3 ore pentru ca jumătate din moleculele de nicotină inhalate să dispară din organism. Însă, în testele efectuare de către autorii studiului pe şoarecii de laborator, s-a constatat că bacteria NicA2 a ajutat în eliminarea aceleiaşi cantităţi de nicotină din organism în circa 9 minute.

Cercetătorii spun că următorul pas este modificarea structurii bacteriei pentru a preveni apariţia efectelor secundare şi maximizarea capacităţii acesteia de a consuma nicotina înainte de a ajunge la creier, mai notează Hotnews.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.