LIFESTYLE 1 aprilie 2015

Avertismentele cercetătorilor: când e ineficient paracetamolul

de Covasna Media | 287 vizualizări

Paracetamolul este ineficient în tratarea durerilor de spate şi osteoartritei, în ciuda faptului că medicii îl recomandă în ambele situaţii, avertizează cercetătorii australieni.

Nu mai puţin de 13 studii au fost revizuite, concluzia fiind că medicamentul nu este de ajutor în aceste cazuri. Mai mult, atunci când este administrat, pot apărea probleme ale ficatului, informează BBC, citat de ziare.com.

Experţii atrag atenţia că paracetamolul, care este un slab antiinflamator, ar trebui luat doar la indicaţiile medicilor. În multe ţări acesta este, în prezent, recomandat celor cu dureri de spate şi suferinzilor de osteoartrită, deopotrivă.

Prezenţa cercetare, realizată la Universitatea din Sydney, a ajuns la concluzia că, în cazul durerilor de spate, medicamentul este „ineficient”. În cazul durerilor de şold sau genunchi, s-au observat „mici îmbunătăţiri”. Însă efectele sunt atât de neînsemnate încât nu pot fi luate în considerare din punct de vedere clinic, spun cei implicaţi în studiu.

În plus, nu este de neglijat efectul medicamentulului la nivelul ficatului, acesta fiind de patru ori mai afectat faţă de situaţia în care s-ar lua placebo.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.