LIFESTYLE 11 ianuarie 2018

FOTO Aproape 600 de patinatori, zilnic în centrul orașului

de Observatorul de Covasna | 731 vizualizări

Peste 6.400 de persoane au vizitat patinoarul din Sfântu Gheorghe în cele două săptămâni de la deschidere

Patinoarul din Piața Centrală (P-ța Libertății) s-a deschis acum două săptămâni, dar deja este considerată o alternativă importantă de petrecere a timpului liber în rândul locuitorilor. Numerele nu ne contrazic, întrucât în această perioadă 6.448 de persoane au folosit deja patinoarul, dintre care 5.121 de copii și 1.357 adulți. Având în vedere faptul că rata de utilizare a patinoarului este 100%, putem spune că în medie 426 de copii și 110 adulți își petrec zilnic o parte din timpul liber la patinoar, se precizează într-un comunicat al municipalităţii.

„Avem vești bune și în legătură cu problemele sesizate referitoare la calitatea gheții. Colegii noștri lucrează în continuu pentru ca aparatul de făcut gheață să funcționeze la capacitate maximă. Condițiile tehnice necesare funcționării sunt asigurate, dar din cauza problemelor legate de energia electrică nu s-a reușit să se mențină temperatura potrivită a gheții. Gestionarii patinoarului speră ca în curând toate obstacolele în calea obținerii gheții perfecte să dispară.

Experiența de până acum arată că patinoarul devine cel mai aglomerat în timpul sfârșiturilor de săptămână și în timpul serilor. Astfel, celor care doresc să patineze liniștit, și au posibilitatea, le recomandăm orele dimineţii. Copiilor mai mici, începători, cei care acum se familiarizează cu gheața, nu trebuie să le fie frică deoarece unul dintre serviciile patinoarului este asigurarea de cadre de mers pe gheață, respectiv închirierea de patine de orice mărime.

Începând din 8 ianuarie, de luni până joi, în fiecare zi între orele 16.00 și 18.00, Clubul de Hochei „Pinguinii Regali” organizează antrenamente gratuite pentru începători și cei avansați. Grupul țintă al antrenamentelor sunt copiii din clasele II-IV, care nu participă în programul „Inițiere în sport” din Arena Sepsi.

Avem o veste bună şi pentru acei copii care beneficează de acest program, și anume că programul de educare a patinajulul începe în luna februarie în Arenă, iar organizatorii asigură echipamentele necesare patinajului, astfel fiecare copil din grupa mare de grădiniță, din clasa pregătitoare sau din clasa I va avea câte o pereche de patine în timpul antrenamentelor. Dacă cineva vrea să-şi aducă patinele de acasă, se poate și acest lucru.

Vă dorim distracție plăcută în continuare!”

Fotografii: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.