LIFESTYLE 29 septembrie 2015

Aparatul de ras cu laser îi va scăpa pe bărbaţi de neplăcerile bărbieritului

de Covasna Media | 732 vizualizări

Pentru mulţi bărbaţi, bărbieri­tul în fiecare dimineaţă este un ri­tual la care nu pot renunţa. Le oferă un aspect îngrijit, dar de multe ori apar şi probleme: iritaţie, coşuri, uscarea pielii sau chiar tăieturi. Un aparat de ultimă generaţie promite să elimine complet aceste efecte nedorite ale îndepărtării părului.

Doi suedezi au inventat aparatul de ras care funcţionează cu laser, scrie Business Insider. Tehnologia există din anul 1989, când Morgan Gustavsson a inventat epilarea cu Lumină Intensă Pulsată (IPL). Sistemul era foarte util în eliminarea părului închis la culoare, dar aceste lungimi de undă luminoase nu aveau efect şi pe firele de păr albe sau cărunte.

Acum, Morgan şi colegul său, Paul Binun, susţin că au descoperit cromoforul, o parte din molecula firului de păr, care poate fi eliminat cu ajutorul unei anumite lungimi de undă luminoase.

Pornind de la această des­coperire, cei doi au inventat un aparat de ras cu laser, eficient pe orice tip de păr. Produsul se numeşte Skarp. Poate fi folosit pe întregul corp şi trebuie doar plimbat uşor peste piele, eliminând imediat firele de păr. Produsul va fi destinat bărbaţilor, dar şi femeilor care vor o piele cât mai fină, mai notează adevarul.ro.

Proiectul strânge acum fonduri prin Kickstarter, dar se dovedeşte deja a fi un adevărat succes, adu­nând peste 650.000 de dolari din sponsorizări. Potenţialii clienţi sunt încântaţi de perspectiva unui aparat de ras eficient, care nu provoacă efecte secundare nedorite. Skarp va fi lansat pe piaţă în martie 2016 şi va costa 159 de dolari.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.