LIFESTYLE 21 decembrie 2017

Anul Nou în Piața Centrală

de Observatorul de Covasna | 1729 vizualizări

Petrecerea de Anul Nou din Piața Centrală a municipiului este deja o tradiție în Sfântu Gheorghe, la miezul nopții și la ora unu, aniversarea fiind sărbătorită cu foc de artificii. În cadrul evenimentului, organizat de Primăria Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură Ádám Kónya, mii de oameni vor ciocni paharele și vor păși  împreună în noul an.

Anul acesta, warm up-ul muzical va fi asigurat de Lohn Jennon, Dj-ul din Sfântu Gheorghe, de la ora 22:30 acesta lasând seturile sale bazate pe basul britanic și melodicitate fină. Ultimul concert al acestui an va fi oferit de Nicola, cântăreața pop fiind o personalitate  cunoscută deja în Sfântu Gheorghe. După ciocnirea de Anul Nou și focurile de artificii, Homonyik Sándor și orchestra va concerta în fața publicului, interpretând, pe lângă hit-urile arhicunoscute, și melodii mai noi. De altfel, cântărețul rock maghiar a fost invitatul primei ediții a petrecerii de stradă organizate cu ocazia Anului Nou în municipiul Sfântu Gheorghe, în decembrie  a anului 2010. Petrecerea trecerii în anul 2018 se va sfârși cu o nouă urare de bine și un nou set de artificii, susținute la ora unu.

Despre interpreți:

Lohn Jennon,  DJ din Sfântu Gheorghe, care de patru ani s-a îndreptat spre scena muzicii electronice, seturile sale bazate pe basul britanic și melodicitate fină  fiind caracterizate prin diversitate, artistul rătăcind deseori chiar și printre stilurile 2-step garage, house sau alte stiluri muzicale electronice.

Nicola este o cântăreață pop de naționalitate română, care vorbește adeseori despre ospitalitatea din regiunea Ținutul Secuiesc. În 2011, de Anul Nou, a susținut un concert gigantic în centrul municipiului. Ea a fost cea care, în 2003, a reprezentat România la concursul de muzică Eurovision, an în care albumul Best of Nicola a primit Discul de platină.  Cele mai cunoscute melodii ale sale  sunt „Dincolo de zi e noapte“, „Îţi mulţumesc“, „Milioane“, „Lângă Mine“, „Honey“, „Don't break my heart“, „De mă vei chema“.

Homonyik Sándor  este  un cântăreț maghiar de rock, renumit și în Ținutul Secuiesc, după 1990 fiind printre primii care a susținut un concert în Transilvania. Artistul este din generația mai tânără a generației-beat. Primul său hit adevărat a fost „Álmodj, királylány”, iar în 1989 a fost destinat cu premiul cel mai bun cântăreț al anului. A lucrat împreună cu Vikidál Gyula într-o producție muzicală, cântând împreună un duet, din care a luat naștere acel album, care în 1989 a devenit cel mai renumit album. Împreună cu  Menyhárt János și Vikidál Gyula au înființat formația  MVH și au mai creat împreună două albume, ultimul în 1995. Între timp, chiar și albumele  sale  solo s-au dovedit a fi de succes, născându-se hit-uri ca „Légy hű örökre“, „Mosolyod börtönében“, „Kóborló szív”, „Sose búcsúzz el” sau „Sírj”.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.