LIFESTYLE 27 decembrie 2015

„Alo Pământul? Nu, ați greșit numărul!”

de Agerpres | 570 vizualizări

Astronautul britanic Tim Peake, aflat în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) i-a cerut scuze vineri unei femei pe care a sunat-o din greșeală din spațiu și a întrebat-o: „Alo, bună ziua, este cumva Pământul?”, relatează AFP.

„Nu a fost vorba de o farsă, pur și simplu am greșit numărul”, a explicat el pe Twitter.

Vreau să-mi cer scuze față de doamna pe care am sunat-o din greșeală și am întrebat-o: „Alo Pământul?”. „Nu, ați greșit numărul!”, i-a răspuns femeia.

Nu este prima oară când „Major Tim”, care s-a alăturat echipajului ISS la 15 decembrie pentru o misiune de șase luni, greșește numărul încercând să-i sune pe părinții săi, Nigel și Angela.

Tim Peake, 43 de ani, este urmărit cu atenție de mass-media britanică care informează despre orice gest al său în spațiu. Este vorba de primul britanic care se alătură misiunii de la bordul ISS și al doilea astronaut care zboară în spațiu, după Helen Sharman, în 1991.

El a decolat la 15 decembrie de pe cosmodromul Baikonur, din Kazakhstan, împreună cu americanul Tim Kopra și comandantul de bord, rusul Iuri Malencenko. Cei trei astronauți au fost nevoiți să execute o operațiune de amarare manuală la ISS, din cauza unei probleme tehnice.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.