LIFESTYLE 17 decembrie 2013

Alimentele care îţi protejează vederea

de Covasna Media | 247 vizualizări

Vederea este unul dintre cele mai de preţ lucruri pe care le are un om şi fără de care i-ar fi foarte greu să se descurce. Odată cu înaintarea în vârstă, acest simţ începe să se deterioreze, aşa că trebuie să iei toate măsurile necesare pentru a-ţi proteja ochii.

Iată ce este bine să consumi în acest sens, conform Real Simple, pentru că, trebuie să recunoşti, alimentaţia e cea mai simplă şi la îndemâna cale de a preveni eventualele probleme:

Legume cu frunze închise la culoare: Spanacul, ţelina, broccoli şi alte legume cu frunzele închise la culoare conţin luteină şi zeaxantină, 2 carotenoide care sunt asociate cu o reducere a riscului de apariţie a cataractei şi a degenerescentei maculare. Încearcă să ai parte zilnic de câte 2 porţii din acestea.

Fructe bogate în antioxidanţi: Fructele, cum ar fi cele de pădure, portocalele, prunele şi cireşele sunt cele mai eficiente în eliminarea radicalilor liberi, produşi de poluare, care altfel ar duce la cataractă şi pierderea treptată a vederii.

Omega 3: Acizi graşi Omega 3 din anumite tipuri de peşte, precum somonul, halibutul sau tonul, ajută la protejarea ţesutului ocular şi previne uscarea acestuia. De aceea, este bine să consumi cel puţin 2-3 porţii de peşte pe săptămână.

Morcovii: Morcovii, la fel ca dovlecii, au foarte mult beta-caroten, care ajută la menţinerea sănătăţii oculare.

Bonus: Fă mişcare ca să previi glaucomul!

Mai multe studii arată că exerciţiile aerobice fac să scadă presiunea din interiorul ochiului, reducând astfel şi riscul de glaucom. Este bine să faci minim 30 de minute de mişcare în fiecare zi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.