LIFESTYLE 28 septembrie 2013

Alimentele care curăţă dinţii

de Covasna Media | 324 vizualizări

Există alimente care curăţă dinţii şi întreţin frumuseţea acestora, iar unele dintre acestea sunt surprinzătoare.

În prima categorie de alimente care curăţă dinţii se numără fructe şi legume crude, în special cele crocante, care trebuie mestecate. Merele, morcovii, ţelina, broccoli şi varza - albă şi roşie, sunt ideale dacă sunt mâncate crude. Beneficiile pe care le aduc vin din cantitatea mare de celuloză pe care toate aceste legume şi fructe le conţin. Celuloza, un nutrient care funcţionează ca o periuţă de dinţi naturală, îndepărtează resturile de mâncare şi bacteriile din gură.

În a doua categorie intră brânza tare şi asta pentru că este bogată în fosfaţi, substanţe care ajută la neutralizarea acizilor şi care sunt responsabili de erodarea smalţului dinţilor. Brânza tare conţine calciu şi vitamina D care, împreună, ajută la întărirea smalţului dinţilor, aşa cum se întâmplă şi în cazul oaselor, atunci când este combinat cu vitamina D, care ajută la absorbţia lui. Parmezanul tare, brânza bine uscată sunt excelente. Nu întâmplător se serveşte brânză la finalul meselor!

În a treia categorie nucile sunt migdalele şi seminţele de fistic, dar şi seminţele de dovleac şi floarea soarelui crude. Consumate după masă acestea stimulează activitatea fosfaţilor. Nucile, de exemplu, sunt sărace în zahăr şi bogate în nutrienţii fortifianţi, calciu şi magneziu minerale care oferă rezistenta dinţilor.

În a patra categorie intră toate fructele şi legumele bogate în vitamina C, dar altele decât cititicele, cum ar fi kiwi şi toate legumele cu frunze verzi. Vitamina C are capacitatea de a stimula producţia de colagen, substanţa necesară pentru gingii puternice şi sănătoase. Iar gingiile sănătoase, înseamnă dinţi puternici.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.