LIFESTYLE 26 februarie 2015

Alimente pe care trebuie să le eviţi când eşti răcit

de Covasna Media | 398 vizualizări

Aşa cum unele alimente te ajută să te pui mai repede pe picioare când eşti răcit sau când ai o inflamaţie în organism, există şi mâncăruri de care ar trebui să te fereşti. Asta pentru că unele alimente pot încetini procesul de vindecare. Iată, potrivit acasa.ro, care sunt alimentele care îţi fac mai mult rău decât bine şi pe care ar trebui să le eviţi în perioada în care tratezi o răceală:

Alimentele condimentate

Alimentele condimentate pot face bine la decongestionarea nasului, însă pe de altă parte îţi pot irita stomacul, mai ales că mucoasa gastrică este mai iritată decât în mod obişnuit din cauza medicamentelor pe care le iei pentru tratarea răcelii sau gripei. De asemenea, evită să consumi fructe bogate în acizi în stare proaspătă, căci şi acestea îţi pot „supăra” stomacul.

Mâncărurile bogate în grăsimi

Este indicat să reduci consumul de alimente bogate în grăsimi de origine animală şi să consumi cât mai multe fructe şi legume proaspete, pentru a ajuta procesul de digestie. Potrivit lui Amy Rost, specialist american în nutriţie, grăsimile de origine animală pot încetini abili­tatea organis­mului de a elimina germenii răspunzători de apariţia infecţiei virale. În schimb, fructele şi legumele sunt bogate în antioxidanţi, cunoscuţi pentru faptul că luptă cu infecţia şi grăbesc vindecarea.

Alimentele cu un conţinut mare de zahăr

Oricât de mult confort psihic ţi-ar da dulciurile, de la checuri, până la bomboane şi prăjituri, este mai bine să le eviţi pe perioada bolii. Zahărul poate încetini lupta organismului cu inflamaţiile, dar poate încetini şi procesul de vindecare a congestiei nazale.

În zilele în care eşti răcit sau suferi de gripă, este mai bine să optezi pentru îndulcitori naturali, precum ştevia, sau pentru mierea de albine.

Laptele

Nici laptele nu este indicat atunci când eşti răcit, pentru că poate contribui la îngroşarea mucoasei plămânilor şi cea a sinusurilor, încetinind astfel procesul de vindecare al bolii, potrivit fitoterapeutului Linda Page. Poţi înlocui laptele cu sucuri naturale din fructe.

De asemenea, persoanele răcite trebuie să evite fumatul şi consumul de băuturi alcoolice.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.