LIFESTYLE 25 octombrie 2015

Alimente pe care trebuie să le consumi în sezonul rece

de Covasna Media | 296 vizualizări

Multe dintre alimente ne pot ajuta să ne menținem într-o formă cât mai bună în sezonul rece, când, de cele mai multe ori, răcelile şi gripa nu ne dau pace. Iată ce alimente este bine să nu îţi lipsească din dietă în lunile reci ale anului!

Supele, de nelipsit, toamna şi iarna

Supele sunt o alegere foarte bună toamna și iarna. Pe de o parte, furnizează căldură corpului, iar pe de altă parte, facilitează o hidratare imediată. În cele mai multe din cazuri, legumele sunt ingredientul principal, care, datorită amidonului, sunt o bună sursă de energie. În plus, unele ingrediente sunt considerate remedii naturale pentru gripă, cum ar fi ceapa, semnalează cotidianul ABC, citat de Agerpres.

Condimentele favorizează funcția vasodilatatoare a corpului, în legătură directă cu termoreglarea. Consumul de piper, cuișoare, scorțișoară, curcuma sau șofran contribuie la creșterea temperaturii corporale. De asemenea, usturoiul favorizează producerea de anticorpi.

Condimentele înseamnă un dublu beneficiu pentru sănătate, pentru că sunt potențatori de gust, ceea ce facilitează reducerea consumului de sare.

Ceaiul, remediu antigripal

Infuziile sau ceaiul, ca și condimentele, ajută la menținerea unei temperaturi corporale ridicate. Multe dintre aceste băuturi au componente care favorizează și potențează funcționarea sistemului imunitar precum ceaiul verde, care, datorită înaltului conținut de vitamina C, acționează ca antigripal natural.

Fructe şi legume pentru o imunitate de fier

Legumele și fructele proaspete protejează sistemul imunitar. Deși consumul lor nu garantează evitarea răcelii, creșterea aportului de vitamina C contribuie la o stare de sănătate mai bună. Specialiștii recomandă consumul fructelor și legumelor de sezon, precizează clicksanatate.ro.

Produsele lactate asigură menținerea unor niveluri optime de vitamina B și vitamina D. Lipsa vitaminei B poate cauza anemie. Vitami­na D reglează nivelurile de calciu din corp. Experții recomandă consumul de lapte de migdale, care, datorită conținutului mare de calorii, este o sursă de energie și reglează temperatura.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.