LIFESTYLE 14 aprilie 2015

Alergia ascunsă care duce la obezitate

de Covasna Media | 343 vizualizări

Evitarea alimentelor care conțin nichel reduc semnificativ grăsimea corporală în cazul femeilor supra­ponderale și obeze alergice la metal potrivit unui studiu publicat în PLoS One.

Cercetarea a scos la iveală o prevalență neobișnuit de mare a alergiei la nichel atât la bărbații cât și la femeile supraponderali și obezi, în comparație cu populația generală.

Nichelul, un element care se găsește în apă, sol și anumite alimente este cea mai conună cauză a alergiei la metale. Printre alimentele care conțin o concentrație mare de nichel se numără cerealele integrale, legumele și cacao.

Cercetătorii au recrutat 87 de pacienți obezi, în special femei, cu vîrste de 50 de ani. Alergia la nichel a fost diagnosticată la 60% dintre femei și 13% dintre bărbați. Su­biecților alergici li s-a prescris o dietă echilibrată din care au fost excluse ali­mentele care au concentrații mari de nichel. După șase luni de dietă, 56% dintre participanți au pierdut 5,1% din grăsimea corporală și au dat jos mai mult de 11 cm din talie, scrie doctorulzilei.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.