LIFESTYLE 7 februarie 2016

8 motive pentru care este bine să renunți la fumat

de Covasna Media | 455 vizualizări

Fumatul este un obicei toxic, care, mai devreme sau mai târziu ne va crea o grămadă de probleme, atât fumătorilor cât și celor pasivi (care inspiră fumul altora). Iată de ce este bine să renunți la fumat:

1. Dinții tăi vor fi frumoși. Tutunul îngălbenește dinții și favorizează formarea tartrului și a problemelor gingivale. În plus, sănătatea dinților va fi compromisă.

2. Vei fi mai puțin nervos. În ciuda preconcepției că fumătorii se calmează cu ajutorul țigărilor, un studiu realizat în 2010, spune că acest lucru este invers și vă fumatul îi face mai anxioși.

3. Pielea. Tenul tău este afectat de țigări – vorbim de coșuri, zone roșii, îmbătrânire prematură a mâinilor.

4. Părul la bărbați. Calviția este unul dintre efectele adverse ale fumatu­lui, așa că părul bogat din tinerețe nu va fi așa o veșnicie , dacă continui să fumezi.

5. Cresc șansele să rămâi însărcinată. Calitatea spermei este grav afectată de consumul de țigări.

6. Vei mai fericit. Nefumătorii sunt mult mai fericiți decât fumătorii, care folosesc fiecare semn rău prevestitor pentru a fuma o țigară.

7. Mâncarea va avea alt gust. Fumatul descrește sensibilitata papilelor gustative, astfel că încet, încet îți vei pierde simțul gustului.

8. Răcelile vor fi mai suportabile. Atunci când răcești, gâtul tău va fi parcă cusut cu sârmă ghimpată din cauza tutunului. În plus, imunitatea este scăzută în cazul unui nefumător.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.