LIFESTYLE 15 iulie 2014

8 lucruri pe care le poţi face cu pliculeţele de ceai folosite

de Covasna Media | 788 vizualizări

De obicei aruncăm pliculeţele de ceai imediat după ce le folosim, imagi­nându-ne că nu mai sunt bune la nimic. Se pare, însă, că plicurile de ceai sunt adevărate tratamente naturale când vine vorba de diverse afecţiuni uşoare ale pielii.

De asemenea, ele sunt bune şi pentru plante şi mobilă. Aşadar, indiferent dacă e vorba de ceai verde, ceai de muşeţel sau ceai negru, nu le mai aruncaţi şi ţineţi-le pentru momentele în care aveţi nevoie de ele.

Sunt 8 lucruri pe care le poţi face cu pliculeţele de ceai folosite:

1. Calmează ochii obosiţi şi roşii

Ai ochii obosiţi de atâta stat în faţa calculatorului? Fă-ţi un ceai seara şi după ce se răcesc pliculeţele, pune-le pe ochii obosiţi. Durerea o să dispară şi pielea din jurul ochilor o să fie calmată şi hidratată. De asemenea, ochii tăi nu vor mai fi roşii, ci limpezi şi odih­niţi.

2. Vindecă arsurile solare

Ai stat toată ziua la plajă şi te-a cam ars soarele? Aruncă în cadă câteva plicuri de ceai folosite, după care relaxează-te în apa asta timp de un sfert de oră. O să te simţi mai bine, iar arsurile se vor vindeca mai repede.

3. Calmează rănile minore

Dacă ai dat cu piciorul în colţul patului, pune un plic de ceai folosit şi ţine-l pe rană vreo 30 de secunde. Taninii din ceai vor ajuta la calmarea durerii şi la oprirea sângelui, dacă e cazul. De asemenea, rana se va vindeca mai repede.

4. Curăţă parchetul

Pune plicurile de ceai în apa cu care vrei să ştergi pe jos şi podelele tale vor fi mai curate şi mai strălucitoare. Datorită taninului, parchetul va da un luciu aparte lemnului. Aşadar, n-ar fi rău să ştergi şi mobilele cu puţină apă în care ai pus plicuri de ceai.

5. Funcţionează ca îngrăşământ natural pentru plante

Dacă nu îţi vine o idee mai bună ce să faci cu plicurile de ceai folosite, pune-le în solul plantelor şi ele vor fi mai sănătoase. Plicurile de ceai conţin substanţe nutritive care ajută plantele să crească armonios. Plus de asta, plicurile de ceai le protejează împotriva uscării.

6. Elimină mirosul neplăcut al picioarelor

Ai probleme cu picioarele care miros neplăcut deşi te speli de multe ori? Pune câteva pliculeţe de ceai folosite într-un lighean cu apă şi stai câteva minute cu picioarele în apă. O să remarci că mirosul neplăcut o să dispară.

7. Calmează usturimea după bărbierit

Dacă te ustură pielea după bărbierit, îţi poţi calma pielea cu plicuri de ceai folosite. Acestea calmează şi ajută la vindecarea rănilor.

8. Dau strălucire părului

Pune în apă în care vă clătiţi pe cap câteva pliculeţe folosite de ceai şi părul tău o să fie mai strălucitor. Ceaiul funcţionează ca un adevărat balsam pentru păr.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.