LIFESTYLE 25 iunie 2015

8 lucruri pe care cuplurile nu ar trebui să le împartă

de Covasna Media | 443 vizualizări

Chiar dacă v-ați mutat împreună și faceți aproape totul împreună există obiecte pe care nu trebuie să le împrumuți de la partenerul/partenera ta. Cuplurile cred că „împrumutatul” unui obiect de igienă personală nu este mare lucru, dar iată ce poți să pățești dacă folosești următoarele obiecte:

1. Periuța de dinți

Dar ne sărutăm, nu-i așa? Periuța de dinți ascunde particule de mâncare, pe care iubitul/iubita ta/tău le-a mâncat de dimineață. Sigur nu ai vrea așa ceva pentru tine. Transmiterea virusurilor este mult mai posibilă prin folosirea aceleiași periuțe.

2. Lama de ras

Lama de ras face răni invizibile pe piele și câteodată trece prin piele și cauzează sângerare. Chiar dacă realizezi sau nu, particule din sânge se află pe lama de ras astfel că infecțiile sângelui (stafilococ auriu, bacterii, fungi, hepatită) pot fi transmise prin contactul cu sângele altcuiva. Cel mai bine este să ai ustensile de ras deosebite (albastre pentru băieți, roz pentru fete).

3. Bureții de baie/ piatra ponce

Bureții de baie și petrele sunt folosite pentru gomaj (îndepărtarea celulelor morate de pe suprafața pielii). Bacteriile tră­iesc în celulele moarte de pe piele, astfel că întâlnirea cu bacteriile soțului tău este mult mai aproape decât crezi dacă folosiți bureți/pietre la comun.

4. Unghierele

Dacă ai infecții cu ciupierca piciorului sau fungi, îi poți împrăștia mult mai ușor cu ajutorul unei unghiere.

5. Deodorantele și antiperspirantele

Gândește-te de ce folosești deodo­rantele și antiperspirantele în primul rând – pentru că transpiri și pentru că mediul umed este propice bacteriilor. Folosește-ți propriul set!

6. Ața dentară

Este evident de ce nu ar trebui să folosești asta, dar, unele cupluri care încearcă să pună bani deoparte fac și lucrul acesta! Nu! Virusuri precum herpesul sau răceli pot fi transmise foarte ușor prin ața dentară.

7. Prosoape

Când termini de făcut dușul gândește-te de două ori înainte de a folosi același prosop ca soțul tău. Virusurilor le place umiditatea, astfel, când folosiți aceleași prosoape faceți schimb de bacterii.

8. Pensetele

La fel ca în cazul lamelor de ras, pensetele colectează bacterii și microorganisme. Cumpără o pensetă de altă culoare pentru a știi care a cui este.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.