LIFESTYLE 9 septembrie 2015

7 simptome mai puțin știute ale diabetului

de Covasna Media | 414 vizualizări

Setea inexplicabilă și foamea sunt simptome comune ale diabetului de care multe dintre noi suntem conștiente. Dar există și alte semne care pot prevesti un posibil diabet.

Modificări ale urinei

Unul dintre cele mai importante simptome ale diabetului este schimbarea culorii urinei. Dacă ai observat că aceasta și-a modificat nuanța, mergi la medic pentru a face câteva teste pentru hiperglicemie. Doar el poate să confirme sau să infirme diagnosticul de diabet.

Oboseală

Ai observat în ultima perioadă că ești din ce în ce mai obosită și că ți-e sete din ce în ce mai mult? De vină pentru starea ta poate să fie programul intens de muncă și lipsa de somn. Dacă te confrunți cu aceste stări, mergi la medic pentru a investiga exact cauzele care stau în spatele acestor simptome.

Cârcei la picioare

Dacă rănile și cicatricile de la picioare se vindecă foarte greu, mergi la doctor. Aceste semne pot indica prezența diabetului. Nivelul de zahăr în sange poate duce la cârcei la picioare. Important este ca să nu amâni vizita la medicul specialist dacă ai astfel de simptome.

Lispa apetitului

Nu-ți este poftă de mâncare? Nu doar foamea excesivă, dar și lipsa poftei de mâncare poate indica faptul că suferi de diabet zaharat. Acest lucru ar putea duce la pierderea în greutate.

Ochi umflați

Nu numai un cocteil poate fi de vină pentru că-ți sunt umflați ochii în dimineața următoare, ci și glicemia mare, avertizează medicii. Prin urmare, înainte ca această boală să-ți afecteze vederea, fă-ți un test pentru a verifica nivelul de zahăr din sânge. Acesta îți poate salva viața.

Probleme ale pielii

Mâncărimile pielii pot fi de multe ori un semn al diabetului zaharat sau al unor afecțiuni ale pielii, cum este acanthosis nigricans, o boală cutanată, caracterizată prin închiderea la culoare a pielii din jurul gâtului sau a axilei.

Infecții vaginale

Dacă suferi de diabet, ai mai multe riscuri de a suferi de infecții, cele mai frecvente dintre acestea fiind cele vaginale (candida). Ciupercile și bacteriile prosperă în medii bogate în zahăr, precizează clickpentrufemei.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.