7 obiceiuri cotidiene care-ți distrug tenul
Cele mai multe femei își doresc un ten perfect. Fără riduri, acnee, pete și alte semne inestetice. Însă, chiar dacă îl îngrijesc zi de zi și sunt atente la produsele cosmetice pe care le folosesc, problemele tot apar.
Îți atingi fața mereu
Un obicei banal, pe care îl facem de zeci de ori într-o zi. Atingerea feței cu mâinile murdare este ceva cotidian și, de cele mai multe ori, inconștient. Poți să faci un exercițiu: să încerci să numeri de câte ori îți atingi fața, cu mâinile nu tocmai curate, într-o anumită perioadă de timp. Ai văzut! Cam des, nu? Să-ți mai spun că la fiecare atingere mâinile tale îți "transferă" o cantitate însemnată de microbi. Iar în combinație cu machiajul de pe față, microbii devin adevărate "bombe atomice" pentru tenul nostru. În aceeși categorie intră și obiceiul de a te juca cu părul (grăsimile și impuritățile de pe păr se vor depune inevitabil pe față). Așa că, pe cât posibil încearcă să le conștientizezi ori de câte ori le faci și să renunți la ele.
Produse inadecvate pentru tipul tău de tău
În zilele noastre, oferta de produse cosmetice este atât de bogată că nu mai știi ce să folosești. Atrase de reclame, dar și de promisiunea că tenul va arăta perfect uităm că tenul nostru are nevoie doar de anumite produse. Așa că, dacă vrem să ne bucurăm de proprietățile produselor cosmetice, este foarte important să le folosim pe acelea destinate tipului nostru de ten. Trebuie să știi că atunci când folosești cosmetice neadecvate riști ca tenul tău să aibe de suferit. De aceea, ai grijă la ce produse îți cumperi.
Nedeslipită de telefonul mobil
Vorbitul la telefonul mobil a devenit parte din rutina noastră zilnică. Orice femeie își petrece câteva ore bune pe zi vorbind la telefon, în interes de serviciu sau în interes personal. Cert este faptul că mobilul a ajuns să stea "lipit" de fața noastră mai toată ziua. Însă, de fiecare dată când vorbești al telefon, și implicit îți atingi fața cu el, toți microbii ajung pe pielea ta. Și crede-mă, pe telefonul tău mobil sunt foarte mulți microbi! Așa că, încearcă să folosești cât mai des căștile și nu uita să-l mai dezinfectezi din când în când.
Dormi pe burtă
Un alt obicei pe care îl avem fără să-l conștientizăm este dormitul pe burtă. Această poziție de somn îţi forţează pielea de pe o parte a feţei să stea "încreţită" ore întregi, ceea ce determină în timp apariţia prematură a ridurilor.
Îți plac băile fierbinţi
Nimic nu se compară cu o baie fiebinte după o zi lungă și obositoare. Însă, știai că apa fierbinte îndepărtează stratul de sebum de la suprafaţa pielii şi o usucă excesiv? Iar o piele uscată este o piele predispusă ridării.
Folosești pensule de machiaj murdare
De fiecare dată când te machiezi cu pensule tale, pe ele rămân urmele de machiaj, sebum şi praf. Aşa că, să nu te miri că ustensilele tale de înfrumuseţare devin adevărate case pentru bacterii. Nu uita să ţi le speli la două-trei săptămâni cu şampon sau cu săpun, dacă nu vrei să-ți "transferi" toți microbii pe față.
Folosești produse expirate
Îți plac fardurile, rujurile și toate minunățiile care te ajută să arăți mai bine. Dar știai că și ele au un termen de garanție și că, de cele mai multe ori, le folosim și după ce au expirat? Și chiar dacă atunci când le foloseşti peste termenul de garanție nu vezi niciun efect secundar imediat, este bine să ştii că produsele cosmetice expirate folosite pe timp îndelungat pot cauza o sensibilitate a tenului. Aşa că, nu te lăsa păcălită şi aruncă tot ce ţi-a expirat. În aceeaşi categorie intră şi cremele hidratante. Cele mai multe expiră la 6 sau la 12 luni de la deschiderea ambalajului.