LIFESTYLE 9 februarie 2015

5 remedii naturale împotriva răcelii aprobate de medic

de Covasna Media | 463 vizualizări

Dureri de gât, nas înfundat, ameţeli. Sezonul rece este în toi şi aduce cu sine aceste simptome supărătoare. În timp ce medicamentele prescrise pot fi de ajutor, prima metodă de apărare poate fi găsită la supermarket sau în plafare. Lyla.ro prezintă câteva remedii naturale recomandate de medici în tratarea simptomelor răcelii sau gripei:

1. Zinc

Acest mineral stimulează sistemul imunitar şi se crede că scade activitatea virulentă, prin inhibarea reproducerii celulelor virale în mucoasa membranelor aparatului respirator superior.

Se iau 15-30 miligrame de zinc sub formă de tabletă la primul semn de mâncărime în gât, nas înfundat sau oboseală.

2. Echinaceea

Această plantă derivată din familia echinaceea purpurie este un puternic ajutor împotriva răcelii. Într-un studiu rea­lizat de 14 insitutii clinice asupra a 3000 de subiecţii, cercetătorii au găsit că echinaceea reduce riscul de-a prinde o răceală cu 58% şi durata răcelii cu aproape 1-1/2 zile.

Echinaceea trebuie luată pentru prevenirea răcelii, odată ce afecţiunea s-a instalat, nu mai este de ajutor. Se ia timp de trei săptămâni, apoi se face pauză o săptămână; ciclul se repetă în perioada sezonului rece.

3. Vitamina C

Vitamina C se găseşte în multe fructe şi legume (precum portocale, ardei roşu sau broccoli), şi se consideră de multă vreme că reduce riscul îmbolnăvirii. Dacă se ia după ce răceala a început, nu mai are efect, dar luată înainte şi în timpul răcelii, s-a confirmat că a scurtat durata virulentei la adulţi cu 8%. Vitamina C susţine sistemul imunitar, distrugând radicalii liberi (molecule organice cauzatoare de îmbătrânire şi distrugerea ţesuturilor).

Din noiembrie până în martie (sezonul rece) se iau 500 miligrame de vitamina C de 6 ori pe zi până la 3000 miligrame zilnic. Când simţiţi că se apropie o răceală, măriţi doza de 500 miligrame la fiecare 4 ore într-un interval de 24 de ore.

4. Mierea

Mierea, rezultată din polenul florilor şi enzime din saliva albinelor, conţine antioxidanţi şi proprietăţi antivirale şi antibacteriene – făcând din ea un luptător de elită împotriva răcelii. Antioxidanţii din miere energizeaza şi sistemul imunitar. Mierea ajută în mod special în caz de tuse şi ajută la eliminarea infecţiilor bacteriene secundare care pot apărea odată cu răcelile sau gripă.

Se adaugă 2 linguriţe de miere la o cană de apă caldă sau ceai, şi o felie sau 2 de lămâie pentru vitamina C. Mierea nu e indicată sugarilor sau copiilor mici deoarece poate conţine spori botulinici, iar sistemul lor imunitar nu este destul de puternic pentru a-i elimi­na.

5. Ceaiul de ghimbir

Rădăcină de ghimbir conţine un compus numit gingerol, care reduce dure­rea, inflamaţiile, bateriile şi viruşii. Ghimbirul inhibă compuşii inflamatorii, dovada fiind vizibilă în cazurile de dureri de stomac şi vomă. În caz de răceală e nevoie de multe lichide, iar ceaiul de ghimbir e cea mai plăcută metodă de consum fără adaos mare de zahăr.

Pentru a calma un gât inflamat, adăugaţi 2 linguriţe de ghimbir măcinat într-o cană de apă fierbinte, sau apă minerală şi consumaţi cel puţin 2-3 de ceai pe zi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.