LIFESTYLE 28 ianuarie 2016

5 ceaiuri contraindicate seara

de Covasna Media | 2409 vizualizări

Consumul de ceai este considerat unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri. Însă, trebuie să ştii că anumite ceaiuri care au un efect diuretic puternic, precum şi cele care au un conţinut mare de cofeină nu sunt deloc recomandate după masa de seară. Ele pot să disturbe somnul şi astfel nu vei fi odihnită dimineaţa.

Iată care sunt ceaiurile contraindicate seara:

1. Ceaiul de ghimbir. Este revigorant şi conferă ener­gie, de aceea nu trebuie consumat seara înainte de culcare. Fiind un remediu excelent folosit din vremuri străvechi, ceaiul de ghimbir este recomandat după masa de prânz, deoarece stimulează digestia şi favorizează un tranzit intestinal bun.

2. Ceaiul verde. Nu este recomandat spre consum seara, deoarece el are un efect stimulator asupra sistemul cerebral, afectând astfel calitatea somnului. De asemenea, acţionează şi asupra rinichilor, mărind cantitatea de urină, fiind necesar să te trezeşti noaptea pentru a merge la toaletă. Prin urmare, cele mai bune momente pentru a consuma ceaiul verde este dimineaţa şi după masa de prânz când are un efect benefic asupra digestiei şi arderii grăsi­milor, precizeează eva.ro.

3. Ceaiul de măceşe. Sunt fructele care se numără printre cele mai bogate surse de vitamina C, de aceea el este recomandat în special în cazurile de oboseală permanentă, carenţă de vitamine, suprasolicitare pentru că are proprie­tatea de a revigora organismul şi a-i conferi o stare de ener­gie. De aceea ar fi de preferat să nu-l consumi seara târziu pentru a nu-ţi afecta calitatea somnului.

4. Ceaiul de cătină. Trebuie să ştii că acest fruct puternic colorat în portocaliu conţine de aproape 10 ori mai multă vitamina A decât o lămâie. Prin urmare, acest ceai are un efect energizant asupra corpului şi va influenţa cali­tatea somnului. Consumă-l în timpul zilei, deoarece are numeroase beneficii asupra sănătăţii organismului.

5. Ceaiul din cozi de cireşe. Este un puternic diuretic, fiind folosit în special pentru a ajuta la buna funcţionare a rinichilor şi foarte benefic persoanelor care au nisip la rinichi. Însă, el te va ţine trează noaptea, fiind necesar să mergi de mai multe ori la toaletă din cauza puternicului său efect diuretic. Consumă-l cel mai bine pe parcursul zilei, însă evită-l după orele 19:00 pentru a avea un somn odihnitor.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.