LIFESTYLE 23 iulie 2015

5 alimente sănătoase care devin periculoase dacă le consumi în exces

de Covasna Media | 74 vizualizări

Roşiile, portocalele şi tonul sunt doar câteva dintre alimentele bogate în vitamine şi nutrienţi importanţi pentru organism. Totuşi, atunci când sunt consumate în exces, ele pot provoca probleme serioase de sănătate.

Deşi cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii organismului, unele alimente pot deveni dăunătoare atunci când sunt cosumate în exces.

Roşiile şi portocalele, tonul şi carnea sunt doar câteva dintre produsele care te pot afecta dacă le mănânci în cantităţi mari, scrie Food Story.

1. Roşiile şi portocalele – bogate în vitamina C şi alţi nutrienţi importanţi, aceste legume şi fructe sunt foarte acide. De aceea, atunci când sunt consumate în exces pot provoca refluxul acidului din stomac şi, în timp, determină apariţia bolii numite „Esofagul Barrett”.

2. Tonul la conservă – este gustos hrănitor, dar conţine o mare cantitate de mercur. Aşadar, consumul în cantităţi mari creşte riscul apariţiei problemelor de vedere, de auz şi a slăbiciunii musculare. Limitează-ţi consumul la două conserve pe săptămână.

3. Apa – hidratarea este foarte importantă, spun specialiştii. Totuşi, nu trebuie uitat că o cantitate prea mare provoacă apariţia „intoxicaţiei cu apă”. Consumul excesiv de apă dizolvă sodiul din corp şi scade nivelul de sodiu din sânge. Asta poate duce la funcţionarea redusă a creierului şi chiar la moarte. Aceste probleme apar, însă, în rândul maratoniştilor sau a celor care, în timpul dietelor, se forţează să bea prea multa apă.

4. Carnea – deşi este o sursă bogată de proteine, carnea nu trebuie mâncată prea des. Proteinele animale favorizează apariţia cancerului, în special a celui la sân. Specialiştii în nutriţie recomandă în schimb, consumul de proteine vegetale: alune, seminţe şi cereale integrale.

5. Nuci braziliene - sunt o sursă excelentă de proteine, fibre, acizi graşi esentiali şi seleniu. Aceste fructe diminuează colesterolul şi scad tensiunea arterială. Totuşi, nu trebuie consumate zilnic sau în cantităţi mari, întrucât excesul de seleniu este toxic şi provoacă dermatite, căderea părului şi a unghiilor.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.