LIFESTYLE 17 decembrie 2015

20% dintre români au cel puţin trei dispozitive de accesare a internetului

de Covasna Media | 401 vizualizări

Populaţia României scade, dar numărul utilizatorilor de internet creşte. România a depăşit în acest an pragul de 80 de milioane de abonamente la internet. Tot mai mulţi români folosesc două, trei sau chiar mai multe dispozitive pentru a accesa internetul. Şi, astfel, pe fiecare device, devine client unic, acasă sau la serviciu.

Situaţia s-a schimbat radical în numai 10 ani. În 2005, 30% dintre românii din mediul urban aveau desktop, iar 1% laptop. În 2011, peste jumătate deţineau un desktop, un sfert laptop, 10% smartphone şi 2% tabletă. Între timp, 10% au renunţat la desktop. În schimb, 34% au laptop, 38% smartphone, 14% tabletă şi 12% televizor smart.

Acum cinci ani, peste 75% din populaţia oraşelor folosea un singur device. În prezent, procentul a scăzut sub 50%. La polul opus, numărul utilizatorilor de internet care folosesc cel puţin trei dispozitive diferite a crescut de cinci ori, de la 4% la 20%, cu un vârf de 33% în Bucureşti.

Media este de 1,8 device-uri folosite de un singur utilizator în mediul urban şi 1,7 în cel rural, unde internetul este accesat cu precădere prin dispozitive mobile. Aşa se face că România generează lunar aproape șapte milioane de vizitatori online.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.