LIFESTYLE 1 noiembrie 2013

10 obiceiuri alimentare sănătoase din jurul lumii

de Covasna Media | 1152 vizualizări

1. Japonia. Japonezii sunt printre cei mai sănătoşi oameni din lume, iar asta pentru că mănâncă foarte multe fructe de mare, peşte şi legume. Dincolo de asta, există ceva cu adevărat special ce ar trebui să ne inspire: felul lor de a-şi decora farfuriile. Japonezii pun mare preţ pe cum arată mâncarea, de aici şi mesele bento - mesele la pachet, aranjate frumos într-o cutie de mâncare, deco­rată cât mai plăcut pentru ochi. Doar dacă priveşti imagi­nile îţi dai seama că bento e o operă de artă făcută din mâncare. Fiecare produs este atent porţionat, decorat, modelat şi aranjat.

2. China. Chinezii mănâncă cu beţişoarele, adică mult mai încet decât noi. Iar mâncatul lent te ajută pe mai multe planuri: să mămânci mai puţin, să fii mai atent la ce pui în farfurie, să previi boli precum obe­zi­tatea şi afecţiunile cardiologice.

3. Franţa. Ştii deja: franţuzoaicele nu se îngraşă. Care e secretul lor? Că mă­nâncă câte puţin din toate. Nu-şi refuză nimic, dar în acelaşi timp nu exagerează cu nimic. Deşi sunt nişte gurmanzi convinşi, pasiunea lor pentru mâncare îi ajută să fie foarte atenţi la ce pun în gură. Iar echilibrul din farfurie se vede şi în statistici: Franţa stăa foarte bine la capitolul obezitate şi boli cardiovasculare. Inspiră-te din pasiunea lor pentru bunul gust şi începe să iubeşti mâncarea.

4. India. Bucătăria indiană este un răsfăţ al simţurilor. Condimentele lor aduc savoare, culoare şi numeroase beneficii pentru sănătate. Turmericul, ghimbirul, ardeiul roşu sunt nişte aliaţi excelenţi împotriva cancerului şi a bolilor cardiovasculare, iar lista de condimente poate continua. Inspiră-te din alimentaţia indienilor şi transformă-ţi mâncărurile.

5. Italia. Deşi pastele şi pizza nu sunt cele mai bune pentru siluetă, italienii sunt un exemplu de urmat. Pentru ei, mesele sunt adevărate ritualuri - toată lumea se aşează la masă, mănâncă încet şi savurează un pahar de vin roşu, extrem de benefic pentru sănătate. Dieta lor include multe legume, peste, ulei de măsline, ingrediente esenţiale pentru o sănătate de fier.

world cuisine2

6. Grecia. Grecii se răsfaţă la orice masă, însă nu cu mâncăruri calorice şi nesănătoase. Ei mănâncă multe legume, fructe de mare, iaurturi. Ştim cu toţii cât de fideli sunt produselor locale, proaspete şi naturale. De altfel, în Grecia există cei mai longevivi oameni de pe planetă: Insula Ikaria, locul în care oamenii uită să moară.

7. Singapore. Locuitorii din Singapore au una dintre cele mai sănătoase diete din lume. Secretul? Mănâncă foarte multe legume şi peşte. Alte feluri de carne sunt o raritate în meniul lor. În plus, dulciurile sunt foarte des înlocuite cu fructe tropicale, un desert mult mai sănătos.

8. Suedia. Suedia este una dintre ţările cu cea mai sănătoasă populaţie de pe continent, în ciuda unui meniu lipsit de fructe şi legume proaspete tot timpul anului. Secretul constă într-o dietă bogată în lactate, pâine neagră sau integrală, fructe de pădure şi peşte. Calciul din lactate poate ajuta la topirea mai rapidă a grăsimilor, pâinea cu cereale integrale este bogată în fibre, fructele de pădure sunt pline de antioxidanţi, iar peştele conţine grăsimi bune. La toate acestea se adăugă şi pofta de sport pe care o au suedezii, care practică aproape tot anul schi sau alte sporturi pe zăpadă.

9. Mexic. Mexicanii au o regulă de aur de la care nu se abat: mănâncă un prânz bogat. Acesta este foarte important pentru că în timpul zilei corpul arde caloriile mult mai uşor. Un prânz bogat în calorii echilibrează dieta zilnică şi te împiedică să mănânci prea mult seara.

10. România. Nu avem cea mai sănătoasă bucătărie, însă murăturile pe care le consumăm iarnă de iarnă sunt recunoscute pentru proprietăţile lor incredibile. Sunt o sursă excelentă de probiotice, bacterii sănătoase care se mai găsesc şi în varza acră, iaurt, vin, pâine, sos de soia şi bere. Acestea au capacitatea de a calma sistemul imunitar, de a reduce inflamaţiile, de a reduce alergiile şi durata răcelilor, de a preveni apariţia diareei şi a sindromului de col iritat, de a stimula răspunsul imunitar şi chiar de a reduce riscul de apariţie a anumitor tipuri de cancer.

(foodstory.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.