Știință & Tehnologie 26 iunie 2019

Visa, Mastercard, Edenred, Orange şi Banca Transilvania anunţă lansarea Apple Pay în România

de Covasna Media | 1300 vizualizări

Visa, Mastercard, Edenred, Orange şi Banca Transilvania au anunţat, miercuri, lansarea serviciului Apple Pay în România. Tot miercuri, şi ING Bank România a anunţat lansarea acestui serviciu.

Cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac, clienţii pot efectua plăţi în magazine, prin aplicaţii sau prin internet, potrivit companiilor. Totodată, când este folosit un card de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv şi nici pe serverele Apple.

În schimb, este atribuit un număr unic al dispozitivului care este criptat şi stocat în siguranţă în elementul de securitate al dispozitivului utilizat. Fiecare tranzacţie este autorizată cu un cod de securitate unic şi alocat dinamic.

Pentru cumpărăturile în aplicaţii sau pe site-uri web folosind browserul Safari cu Apple Pay, nu este necesar să se completeze manual datele în formularul cardului sau să se introducă în mod repetat informaţii referitoare la transport sau opţiunile de facturare.

Orice achiziţie Apple Pay este autentificată doar cu o privire sau o atingere prin Face ID sau Touch ID sau folosind codul de securitate al dispozitivului, potrivit companiilor, citate de News.ro

Revolut este disponibil cu Apple Pay în România

De asemenea, și Revolut a lansat suport Apple Pay pentru utilizatorii din România și alte 11 țări europene: Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia și Slovenia.

Utilizatorii Revolut își pot adăuga cardul Revolut în Apple Pay cu ajutorul aplicației Revolut sau prin intermediul aplicației Wallet. De asemenea, cei care nu dispun de un card fizic pot adăuga un card virtual în Apple Wallet, în doar câteva momente, utilizând aplicația Revolut, fapt ce le va permite să cheltuie bani  imediat, fără a fi nevoiți să aștepte livrarea cardului fizic. Această funcționalitate le va permite noilor utilizatori să se înregistreze în Apple Pay și să înceapă să cheltuie în doar câteva minute.

Siguranța și datele private sunt extrem de importante pentru Apple Pay. Atunci când un utilizator folosește un card de debit Revolut cu Apple Pay, numărul cardului și datele acestuia nu sunt salvate nici pe dispozitivul respectiv, nici pe serverele Apple. În schimb, fiecărui utilizator îi este atribuit un număr unic special în funcție de dispozitiv (Device Account Number), care este criptat și memorat în dispozitiv cu ajutorul setărilor de securitate. Astfel, fiecare tranzacție este autorizată printr-un cod unic care este emis dinamic la fiecare efectuare a unei plăți.

Apple Pay este ușor de configurat, iar utilizatorii vor primi în continuare toate beneficiile cu care vin la pachet cardurile Revolut.

Cu ajutorul iPhone și Apple Watch, utilizatorii pot plăti cu Apple Pay în magazine, restaurante și în multe alte locuri. Atunci când fac cumpărături în diverse aplicații sau pe Internet prin Safari și Apple Pay, nu mai este necesară completarea unor câmpuri cu date privind contul sau informațiile despre livrare. Fiecare tranzacție Apple Pay este autorizată doar cu ajutorul Face ID sau Touch ID ori prin parola dispozitivului folosit.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Recital de absolvență (CP)

Acum 23 ore, 52 minute

Anunț public

Acum 23 ore, 57 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.