Știință & Tehnologie 25 iulie 2019

O falsă aplicație FaceApp infectează dispozitivele victimelor cu un modul adware

de Covasna Media | 1083 vizualizări

O aplicație falsă, care este concepută pentru a păcăli utilizatorii să creadă că este versiunea certificată de FaceApp, dar infectează dispozitivele victimelor cu un modul adware numit MobiDash, a fost identificată de cercetătorii Kaspersky.

Odată ce aplicația este descărcată din surse neoficiale și instalată, aceasta simulează o eroare și este eliminată. Apoi, un modul malware din aplicație rămâne, discret, pe dispozitivul utilizatorului, afișând reclame.

Potrivit datelor Kaspersky, aproximativ 500 de utilizatori unici au întâmpinat această problemă numai în ultimele două zile, primele detecții apărând pe 7 iulie. Au fost identificate aproape 800 de module diferite. 

„Persoanele din spatele MobiDash își ascund adesea modulul adware în aplicații și servicii populare”, explică Igor Golovin, security researcher la Kaspersky. „Aceasta înseamnă că acțiunile versiunii false de FaceApp s-ar putea intensifica, mai ales dacă luăm în considerare sutele de ținte, în doar câteva zile. Le recomandăm utilizatorilor să nu descarce aplicații din surse neoficiale și să instaleze soluții de securitate pe dispozitivele lor pentru a evita orice probleme.”

Produsele Kaspersky detectează și blochează amenințarea ca non-virus: HEUR: AdWare.AndroidOS.Mobidash.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.