Știință & Tehnologie 18 aprilie 2013

Cu cine nu ar trebui să fii prieten pe Facebook. Puţini ştiu care pot fi urmările

de Covasna Media | 719 vizualizări

Un studiu la care au participat mai mulţi utilizatori Facebook arată că există anumite persoane cu care nu este bine să fii prieten pe reţelele de socializare.

Chestionarul a fost realizat de SodaHead, în colaborare cu You Tell şi a inclus 722 de persoane.

Dintre aceştia, 81% au declarat că nu este bine să te împrieteneşti pe Facebook cu şeful. Femeile sunt cele mai reticente în această privinţă, scrie Huffington Post.

Referitor la colegii care devin prieteni online, părerile sunt împărţite: 55% din cei întrebaţi au spus că este bine să fie prieteni cu colegii, în timp ce 45% au considerat că nici aceasta nu este o idee bună.

Motivul pentru care ar trebui păstrată o distanţă faţă de şefi şi colegi este că, pe Facebook, prietenii pot vedea fotografii personale, evenimente la care participă fiecare şi diferite mesaje.

De multe ori, oamenii nu vor ca şefii sau colegii să aibă acces la aceste detalii intime.

Au fost cazuri în care anumite persoane au fost concediate pentru ce au scris pe Facebook. Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul altor reţele de socializare, cum ar fi Twitter.

În ultima vreme au fost dezbateri aprinse privind decizia unor şefi care îşi obligă angajaţii să-i treacă în lista de prieteni online, pentru a le putea controla acţiunile. Autorităţile din Oregon au interzis luni, printr-o lege, această practică.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.