Companiile de telefonie mobilă ştiu totul despre tine. Dovada că viaţa ta este înregistrată minut cu minut

de Covasna Media | 652 vizualizări

Cu greu ne putem închipui viaţa fără telefoanele mobile. Revoluţia din Egipt a început datorită imaginilor şi mesajelor postate pe internet de pe telefoanele mobile, măcelul din Siria a ajuns să fie văzut de întreaga lume şi cu ajutorul telefoniei mobile... toate evenimentele mari din viaţa unui om ajung să fie legate într-o mai mică sau mai mare măsură de telefonul mobil.

Însă ceea ce nu ştiaţi este faptul că întreaga viaţă este înregistrată de compania de telefonie mobilă. Iată mărturia unui tânăr din Germania care a încercat să afle ce ştia despre el compania de telefonie mobilă la care era abonat:

"Totul începe în vara lui 2006, atunci când Comisia Europeană a propus o directivă privind stocarea datelor care spune că toţi operatorii de telefonie din Europa, toți furnizorii de servicii Internet din Europa trebuie să stocheze o serie de date despre utilizatori. Cine sună pe cine? Cine îi trimite cui emailuri? Cine trimite cui SMS-uri? Și unde te afli atunci când îţi foloseşti telefonul mobil. Toate aceste informaţii, despre care tu crezi că sunt confidenţiale, sunt păstrate între 6 luni şi doi ani de operatorii de telefonie sau de furnizorul de servicii Internet.

Am mers la compania de telefonie mobilă pentru a le cere aceste date stocate despre mine. Nu au vrut să mi le dea, în primă fază. Apoi i-am ameninţat cu un proces şi până la urmă au acceptat să îmi ofere aceste date. Am primit acasă un CD într-un plic maro. Acolo era stocată toată viaţa mea din ultimele şase luni.

Informaţiile îţi puteau spune unde eram, unde dormeam noaptea, cu cine vorbeam în fiecare secundă din zi şi din noapte. E un pic înfricoşător. Însă se cunoaşte absolut fiecare mişcare despre fiecare din dumneavoastră.

La început vorbesc cu soţia mea, apoi ea mă sună pe mine, apoi vorbesc cu nişte prieteni, apoi ei vorbesc între ei, tu o suni pe ea şi pe el şi formaţi o reţea complexă ce comunicaţie. Poţi urmări cu atenţie cine cu cine vorbeşte, de câte ori se sună între ei, când merg să se culce şi unde. TOTUL este disponibil.

Poţi vedea cine este liderul acestui grup, cine conduce, cine domină. Dacă ai acces la aceste informaţii, poţi controla COMUNITATEA".

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.