Știință & Tehnologie 14 august 2013

Care este vârsta medie la care copiii din România primesc un smartphone

de Covasna Media | 720 vizualizări

Studiul a cuprins peste 2000 de părinţi din Statele Unite ale Americii, România, Spania, Franţa, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia şi Rusia.

Copiii primesc cel dintâi smartphone pe la 10-12 ani, arată un studiu realizat de românii de la Bitdefender, citat de yoda.ro. Specialiştii în securitate informatică remarcă faptul că vârsta la care celor mici li se dă oferă un telefon scade.

"Un număr din ce în ce mai mare de copii români de 6 până la 9 ani, care de-abia învaţa să citească, deţin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android înainte de 12 ani, iar unul din zece, la 6 sau 7 ani", anunţă compania, care a inclus în studiu peste 2000 de părinţi din ţări precum România, SUA, Spania, Franţa, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia şi Rusia.

România stă, totuşi, decent. În Germania, copiii au frecvent telefon de la vârsta de 5 ani, iar în Spania 1 din 10 copii de 5-6 ani deţine un astfel de gadget. Copiii francezi au telefon de la 8 ani majoritatea, dar 6% din ei folosesc smartphone-ul chiar de la 4-5 ani. Tendinţa se simte şi în SUA. Aici, cei mai mulţi dintre copii primesc un telefon la 7-9 ani, dar 3% au un astfel de aparat de la 5 ani.

Părinţii aleg să le ofere celor mici un telefon gândindu-se că, în felul acesta, pot să îi supravegheze mai bine, sunându-i în orice moment. În realitate, este vorba de o sabie cu două tăişuri. Un astfel de gadget îi face pe cei mici să cadă adesea în plasă şi să fie victime ale escrocheriilor, hărţuirilor, fraudelor şi viruşilor informatici, în special dacă utilizează un telefon cu Android.

"Criminalii informatici ştiu că este mult mai probabil că un copil să cadă în capcana jocurilor, a actualizărilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de ameninţări", atrage atenţia Cătălin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Sfatul pe care îl dau experţii români în securitate este folosirea unei soluţii de control parental, software inclus în pachetele oferite de compania românească. Un astfel de program blochează conţinutul nepotrivit, SMS-urile şi apelurile periculoase şi restricţionează accesul la Internet între anumite ore sau pe anumite pagini, ajutând părinţii să monitorizeze activitatea copiilor online.

În plus, există şi opţiunea localizării prin GPS, graţie căreia părinţii pot vedea unde se afla copii lor printr-o hartă interactivă.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.