Știință & Tehnologie 1 februarie 2013

Ai router de la D-Link sau Linksys? Computerul tău este compromis!

de Covasna Media | 598 vizualizări

Cercetătorii unei firme de securitate au descoperit că milioane de calculatoare personale sunt expuse la atacurile hackerilor din cauza unor probleme ale routerelor.

Cercetătorii au identificat problema în routere şi alte echipamente de reţea care folosesc standardul Universal Plug and Play sau UPnp. UPnp permite reţelelor să identifice şi să comunice cu echipamentele, simplificând setarea acestora, scrie nbcnews.com.

Cercetătorii companiei producătoare de soluţii software de securitate Rapid7 au redactat un raport în care specifică că au descoperit între 40 şi 50 de milioane de dispozitive vulnerabile la un posibil atac din cauza unui set de erori identificate în standardul UPnP. Pe lista acestora se află routere produse de firme precum Belkin, D-Link, Linksys şi Netgear. Reprezentanţi firmelor de mai sus nu au putut fi contactaţi de cei de la NBC.

Prin intermediul acestor erori, hackerii pot intra în posesia unor informaţii sensibile şi confidenţiale, pot fura parole şi pot chiar prelua controlul total asupra computerului, al imprimantei sau al camerei web. Rapid7  alertat producătorii de electronice despre această problemă prin intermediul centrului de coordonare CERT, care ajută la raportarea vulnerabilităţilor.  “Producătorii trebuie să lanseze actualizări care să repare imediat aceste probleme”, declară HD Moore, cercetător la Rapid7.

Chris Wysopal, Chief Technology Officer la firma de securitate software Veracode, consideră că descoperirea celor de la Rapid7 va atrage atenţia şi altor cercetători care vor găsi şi alte probeleme în UPnP.

(capital.ro)

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.