Știință & Tehnologie 24 septembrie 2013

10 lucruri pe care să nu le postezi niciodată pe Facebook

de Covasna Media | 905 vizualizări

Ne petrecem tot mai mult timp pe Facebook şi împărtăşim diverse lucruri fără să ne dăm seama că multe dintre ele ne-ar putea face rău. Vă prezentăm zece lucuri pe care să nu le postezi niciodată pe reţeaua de socializare.

1. Cât de mult îţi urăşti locul de muncă

Dacă există ceva care te poate arunca rapid în rândul şomerilor este să te plângi pe Facebook despre locul de muncă sau despre şefi. Exprimarea nemulţumirilor pe Facebook, în acest context economic dificil, vă va crea o imagine de om nerecunoscător şi neloial şi nu îţi va aduce mai mulţi prieteni în interiorul sau exteriorul biroului.

2. Nu da share la pozele în care prietenii tăi se află în ipostaze jenante

A devenit deja o practică să postezi pe Facebook poze cu persoane în ipostaze jenante. Tot ce ar putea începe ca o glumă s-ar putea termina rău, pentru că nu poţi controla pe mâna cui ajung. Motto-ul tău atunci când intri pe Facebook ar trebui să fie "ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face". Dacă pe camera ta ai poze jenante cu persoane apropiate, şterge-le sau păstrează-le doar pentru tine.

3. Anul de naştere

Sau adresa locuinţei tale, numărul tău de telefon sau orice alte date personale care te-ar putea transforma într-o ţintă a hackerilor. Infractorilor cibernetici le trebuie puţine date pentru a-ţi fura identitatea şi banii din conturi.

4. Nu publica preferinţele politice şi religioase

De multe ori opiniile postate pe Facebook pot fi scoase din context şi interpretate greşit. Nu posta comentarii politice şi nu comenta preferintele religioase ale altora.

5. Cuvinte jignitoare

Doar o singură frază, iar reputaţia ta poate fi ruinată. Ceea ce pare o postare amuzantă atunci când eşti în oraş cu băieţii poate arăta ofensator în timpul zilei. Nu risca să îţi jigneşti prietenii, colegii sau mătuşa favorită.

6. Lasă-ţi prietenii să facă anunţurile importante despre viaţa lor

Dacă un prieten de pe Facebook are o mare veste de dat, lasă-l pe el să facă asta. Nu e nimic mai rău ca tatăl să anunţe pe Facebook că fiul să a intrat la universitate luându-i acestuia bucuria de a-şi informa singur prietenii.

7. Detalii despre vacanţa ta

Dacă în lista ta de Facebook ai pe lângă prietenii apropiaţi şi alte persoane pe care nu le cunoşti, încearcă să nu anunţi planurile de vacanţă. Cel mai bine e să afişezi poze cu tine din vacanţă după ce ai revenit acasă. Potrivit studiilor, tot mai mulţi utilizatori de Facebook cad pradă hoţilor care se folosesc de identităţi false pentru a studia potenţialele victime.

8. Postări care i-ar putea face pe alţii invidioşi

Ştim că eşti mândru de noul tău Porsche sau de inelul cu diamant pe care tocmai l-ai primit, dar încearcă să păstrezi aceste lucruri pentru tine. Mulţi prieteni pot să nu fie aşa de norocoşi, iar afişarea acestor lucruri le-ar putea crea neplăceri.

9. Poze cu tine în timp ce bei alcool

Majoritatea bem o bere cu prietenii, ne fotografiem şi postăm pe Facebook. Mare atenţie insa la numărul pozelor care vă surprind cu o sticlă de băutură în mână, pentru că riscaţi să vă stricaţi imaginea, iar cei apropiaţi să creadă că aveţi probleme cu alcoolul.

10. Prea multe informaţii despre tine

Orice ai posta pe Facebook încearcă să nu incluzi informaţii pe care ai vrea să nu le ştie toată lumea. Cu cât postezi mai puţine detalii, cu atât mai bine.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.