INTERVIU 28 iulie 2023

Anda Popa: „Mă las dusă de val”

de Diana Pantelimon | 1008 vizualizări

Anda Popa, o adolescentă din Sfântu Gheorghe, la nici 18 ani, este membră a trupei rock „Icar”. Formația a fost înființată în 1986, dar Anda s-a alăturat echipei de anul trecut și cântă, cu pasiune, la clape. Trupa „Icar” participă la numeroase concerte și festivaluri de rock în multe orașe din România, alături de mari nume ale rock-ului românesc, precum IRIS, Cargo, Compact, Semnal M, Phoenix, Direcția 5 și alții. Moștenește talentul părinților ei, Anna (mangerul TAM) și Marius (solistul Popas Band) Popa, și a „gustat” arta teatrală jucând în mai multe spectacole ale Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, astfel că își dorește o carieră în teatru. Dar mai multe despre Anda, în mini-interviul următor:

- Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Eu sunt Anda Popa, am aproape 18 ani și sunt elevă la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe. Am jucat în diferite spectacole la Teatrul „Andrei Mureșanu” și cânt într-o trupă, alături de oameni minunați. 

- Povestește-ne despre această trupă. Cum ai ajuns să cânți cu membrii ei?

Verișoara mea, Sonia Pakucs, făcea ore de bass cu domnul Sovard Attila. Într-o zi, acesta a întrebat-o dacă nu știe pe cineva care să cânte la pian, deoarece fosta lor pianistă plecase din trupă. Ea m-a recomandat pe mine și după câteva săptămâni de învățat și repetat repertoriul trupei, am început să urc încet, încet, cu ei pe scenă. Membrii actuali sunt Dan Tache Șerban – voce, Vlad Ciotlăusi – chitară, Anda Popa – clape, Andrea Varga – bass, Laurențiu Tohănean – tobe. Tache este singurul membru din trupa originală, care acum stă la Făgăraș. Restul suntem niște tineri cu vârste între 18-26 de ani, care venim din Sfântu Gheorghe, Brașov și Întorsura Buzăului, în studioul domnului Sovard Attila.

- Care sunt planurile tale de viitor?

În primul rând, vreau să intru la facultate, la UNATC (n.r. Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”) în București, unde sper să îmi pot construi un drum în lumea teatrului.

- Care sunt pasiunile tale? 

Am o pasiune pentru teatru și muzică, ceea ce mi-a permis să întâlnesc foarte multe persoane cu interese comune care m-au ajutat să mă dezvolt în direcția aceasta. 

- Ai făcut voluntariat de-a lungul timpului? Cum te-a format pe tine, ca om?

Am făcut voluntariat la diferite evenimente cum ar fi: Festivalul D-butan-T al Teatrului „Andrei Mureșanu”, SepsiBook, EVA Filmmakers Fest și la Zilele orașului. Am cunoscut mulți oameni faini și talentați de la care am putut învăța măcar puțin despre mine, despre ei sau despre realitatea de a fi artist în contextul actual. 

- Cine sunt modelele tale în viață, persoanele pe care le admiri și care te inspiră?

Nu am un model anume. Pe mine mă inspiră orice om de la care pot învăța ceva.

- Ce mesaj ai vrea să le transmiți tinerilor de azi?

Cea mai puternică și mai importantă unealtă pe care o ai e mintea. Folosește-o! Noi suntem viitorul. 

- Ai un motto după care te ghidezi?

Nu am un motto. I go with the flow (n.r.: „Mă las dusă de val”).

***

Acest interviu face parte din campania „Tineri fără etichete: 20 de portrete”. Este un demers al echipei Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro de a promova și a evidenția acei tineri care reprezintă modele de inspirație pentru comunitatea noastră.

Distribuie articolul:  
|

INTERVIU

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.