Dansuri populare din 9 zone ale țării, în spectacol la Întorsura Buzăului
Aproximativ 300 de dansatori din nouă zone ale țării vor urca pe scena Casei de Cultură din Întorsura Buzăului sâmbătă, 10 decembrie, în cadrul spectacolului folcloric „Mlădițe Românești”. Evenimentul este programat să înceapă la ora 18:00. Intrarea este liberă.
Spectacolul este parte din proiectul național de cercetare a folclorului coregrafic românesc și de valorificare scenică a acestuia, coordonat de Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului, ajuns la ediția a XVI-a.
Încă de miercuri au început să sosească invitații din cele nouă zone ale țării, formații de copii și tineret din Arad, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Olt, Prahova, Botoșani și București. În acest timp, adică până sâmbătă, la momentul spectacolului, aceștia se vor pregăti împreună și vor învăța unii de la alții pași de joc.
„O să lucrăm timp de trei zile. Ne asigurăm că transmitem scenic mai departe tradiția românească în forma ei autentică și nealterată și îi poftim pe toți cei interesați să fie părtași și să se bucure alături de noi. (...) Este un volum mare de lucru, cu material coregrafic mare, deși nu pare, dar sunt din zone diferite ale țării, și dansatorii trebuie să acumuleze un volum foarte mare de informații. Muncim mult, dar o facem cu pasiune, cu dăruire, și asta e tot ce contează”, a declarat miercuri, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, coordonatoarea principală a evenimentului și inițiatoarea acestuia, coregrafa Rodica Boieru.
A XV-a ediție a proiectului național itinerant de cercetare a folclorului coregrafic românesc „Mlădițe Românești” a avut loc anul trecut, în perioada 8 – 12 decembrie a.c.
Prima ediție națională a evenimentului a avut loc în 2016.
Până acum, multe spectacole din cadrul acestui eveniment au avut loc la Căminul Cultural din Vama Buzăului și a reunit spectatori din toată zona Buzaielor.
Anul acesta, finanțator și partener principal al evenimentului este Primăria Întorsura Buzăului.