CULTURA 3 septembrie 2018

Ateliere tematice la pulzArt 6

de Covasna Media | 779 vizualizări

pulzArt 6 – Festival de Arte Contemporane, Sfântu Gheorghe, 13-16 septembrie 2018

Fanii festivalului, dar și cei care se alătură pentru prima oară în acest an știu deja că festivalul de artă contemporană cel mai incitant al României se organizează la fiecare ediție în jurul unei teme centrale.

Așadar, tema centrală a festivalului pulzArt 6 este Atelierul, în sensul de a învăța prin experiență. Astfel, cea de-a șasea ediție  a evenimentului acoperă nouă teme, aducând nouă ateliere în atenția publicului.

Cei pasionați de proiecții asupra clădirilor pot să învețe lucruri interesante despre această formă de expresie artistică în cadrul workshopului ”Projection Mapping”, susținut de Bordos László Zsolt, un mapper de reputație internațională. În cadrul acestui atelier, care va dura de cinci ore pe zi (cu pauza de masă inclusă), în perioada 13 - 15 septembrie, participanții vor lucra cu softuri precum 3ds Max, Realflow și AfterEffects. Pe data de 15 septembrie, seara de la ora 10:00, participanții își vor expune creațiile pentru publicul larg în Piața Centrală a orașului.

Înregistrările la workshop se pot face până la 10 septembrie, taxa de participare fiind de 200 de lei. Acesta include o masă caldă în fiecare zi, accesul la tehnologia necesară (videoproiector) și intrare liberă la concertul iamyank Live Ensemble. Bordos László Zsolt  îi roagă pe cei interesați să-și aducă laptopurile pe care sunt instalate softurile menționate (versiunea trial este suficientă).

Aplicația se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro.

Cei îndrăgostiți de teatrul de păpuși vor avea posibilitatea de a arunca o privire la cele trei principii de bază ale artei Bunraku: focus, respirație și punct de bază, în cadrul workshopului ”Blind Summit Puppetry - Introducere în teatru de păpuși pentru adulți”. Meșterii acestui gen de artă sunt artiștii trupei Blind Summit Theatre, numiți și ”meșterii teatrului de păpuși ai Regatului Unit”. Atelierul, cu o durată de 10 ore, va avea loc pe data de 16 septembrie, în intervalul orar 10.00 - 20.00. Taxa de participare este 100 de lei, sumă care acoperă intrarea la spectacolul de sâmbătă al trupei ”The Table”, precum și o masă caldă. Așteptăm înregistrarea actorilor mânuitori de păpuși, a celor experimentați în domeniul teatrului de păpuși și a studenților de la secțiile Artele spectacolului - Păpuși, marionete ale facultăților de teatru.  

Înregistrarea se poate face prin completarea unui formular disponibil de asemenea pe pagina www.pulzart.ro.

Celor interesați de teatru, nu neapărat de păpuși, li se adresează workshopul lui Horváth Hunor, profesor al Academiei de Teatru și Film Athanor din Germania. În cadrul workshopului intitulat ”Express yourself! - Performing Arts Workshop” participanții vor forța limitele teatrului tradițional și ale esteticii. Atelierul se va desfășura în perioada 13 - 15 septembrie, iar organizatorii așteaptă înscrierea celor care au experiență în domeniul teatrului, al dansului sau al teatrului de păpuși. Taxa de participare este de 100 lei și acoperă intrarea la specatolele ”The Table” și ”Prințul care dorea să fie ceva nemaipomenit”, precum și o masă caldă în ziua de 13 septembrie.

Înregistrarea se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro.

Cei interesați de design se pot înscrie la atelierul Festival Architecture până la data de 6 septembrie, deoarece acest atelier va avea loc în perioada 10 - 13 septembrie. Participanții vor construi obiecte de mobilier de uz public din lemn, care vor fi folosite în timpul festivalului pulzArt, dar și la alte evenimente publice. Acest atelier va fi sisținut de către Fülöp Csenge și György Előd, arhitecți experimentați în arhitectura temporară. Intrarea la acest workshop este liberă.

Înregistrarea se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro.

Celor care se regăsesc cel mai bine în lumea cuvintelor și a limbajului scris li se adresează Creative Writing Workshop, susținut de André Ferenc și Horváth Benji, tineri poeți și slammeri. Atelierul de scriere creativă se va desfășura în perioada 13 - 16 septembrie, între orele 16.00 - 19.00. În cadrul acestuia, participanții vor descoperi secrete ale tehnicii de prezentare, de scriere și de alegere a formei de expresie în scris. Taxa de participare este de 80 de lei și include intrarea la spectacolul de literatură-muzică al Pion & the Unicorns. Pe lângă această sumă, participanții vor prezenta și o creație scrisă proprie în vederea înscrierii la workshop.

Înregistrarea se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro.

 

Participanții foarte tineri ai festivalului sunt așteptați la Hahanta - Creative Animation Workshop, în perioada 13 - 16 septembrie. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, interesați de lumea animațiilor, sunt invitsți de către Búzási Gyopár și Hátszegi Zsolt să participe la o călătorie nebunească într-o lume a fabulației și fanteziei, dar și a povestirilor de tip clasic și animarea acestora. În cadrul atelierului, care va dura în medie trei, patru ore pe zi, copiii vor pătrunde tainele creării animațiilor și, până la sfârșitul festivalului, vor realiza împreună o animație comună. Intrarea este liberă, dar necesită înregistrare.

Aceasta se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro.

De asemenea, persoanele interesate să afle cum se poate combina muzica cu tehnologia vor putea să participe la atelierul britanicului Leafcutter John, care lucrează la dezvoltarea unei interfețe muzicale controlate de lumină (light controlled musical interface) din anul 2010. În cadrul workshopului, care se va întinde pe o durată de două ore, la data de 15 septembrie, participanții își vor construi propriul sintetizator cu utilizarea chip-ului CD40106B CMOS Hex Schmitt-Trigger Inverter. Taxa de participare este 30 RON.

Înregistrarea se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro.

Cei atrași de desenul pe piele pot să se înscrie la workshopul artistei henna Nyolczas Kriszta, care va prezenta tendințele tradiționale ale desenării henna și va iniția doritorii în technicile de desen. Programul atelierului deschis în perioada 13-16 septembrie va fi de două ore în fiecare dimineață și alte două ore în fiecare după -amiază. Participarea se va face în baza unui portofoliu de desene și prin plata unei taxe de 200 de lei, care include materiale de bază și o masă caldă oferită zilnic.

Înregistrarea se poate face prin completarea unui formular disponibil pe pagina www.pulzart.ro.

Workshopul permanent cu acces gratuit, care se va desfășura în aer liber și se adresează tuturor categoriilor de vârstă, este un atelier de origami, susținut de fondatorul și directorul Centrului Arab de Origami din Egipt. Ossama Mohamed Helmy Farag, cunoscut sub numele de OzOz. Acesta va susține câte un atelier gratuit în grădina Casei de Cultură Kónya Ádám în fiecare zi a festivalului, atât dimineața  cât și după-amiaza. Vineri, 14 septembrie, de la ora 17.00, el va deschide expoziția interactivă de origami, intitulată ”Păsările revoluției”, în holul și sala mare al Teatrului ”Tamási Áron”.

Ne bucurăm că am ajuns la ediția 6 și sperăm că ea să se situeze cel puțin la înălțimea edițiilor anterioare.

(Echipa pulzArt 6)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.