EDUCATIE 14 noiembrie 2012

Zilele CNMV Junior

de Covasna Media | 494 vizualizări

La începutul acestei săptămâni, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” a avut loc prima ediţie a „Zilelor CNMV Junior”.

Această primă ediţie este rezultatul efortului depus de către Biroul de Conducere al Consiliului Elevilor format din Sorin Dandu (preşedinte), Krista Sălăgean (vice-preşedinte), Adina Moisii (vice-preşedinte) şi Carla Rofel (secretar) de a inova evenimentul cunoscut sub numele de „Zilele Şcolii CNMV”. Biroul de conducere împreună cu 15 voluntari au pus la cale noua formă a acestui eveniment numit astăzi „Zilele CNMV Junior”. Membrii Consiliului Elevilor au dorit ca anul aceasta în prim-plan să fie elevii claselor primare. Principalul motiv pentru care a avut loc această schimbare este dorinţa de a crea o atmosferă plăcută pentru juniorii care tocmai s-au reîntors la şcoală după o săptămână de vacanţă, ca mai apoi pe termen lung să se dezvolte o oarecare plăcere pentru aceşti elevi de a participa la cursurile şcolare ale Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.

În prima zi a evenimentului atenţia a fost concentrată asupra concursului „Spelling”, activitate care a constat în ortografierea cuvintelor atât în limba română, cât şi în limba engleză. Din cauza numărului ridicat de participanţi, mai exact 9 clase, aceştia au fost împărţiţi după anul de studiu şi limba în care au ales să ortografieze. Astfel, după 3 ore de ortografiere, cei mai talentaţi elevi ai şcolii noastre sunt Daria Bucnar clasa a II-a C, Gabriel Costea a III-a A şi Mara Negoiţă a IV-a C. Membrii Consiliului Elevilor au observat anul acesta faptul că juniorii şcolii au devenit din ce în ce mai buni la acest tip de concurs, iar entuziasmul lor a crescut considerabil faţă de anii trecuţi. „Am fost foarte surprinsă de evoluţia lor şi numărul mare de participanţi. Mă bucur foarte mult că există un interes atât de ridicat pentru ortografiere”, a declarat Krista Sălăgean, vice-preşedintele Consiliului Elevilor.

În cea de a doua zi a evenimentului, elevii claselor primare au avut parte de o oră de relatare a unor poveşti pentru copii de către actriţa Duţa Guruianu, căreia dorim să îi mulţumim. Juniorii au fost foarte încântaţi de această activitate, ba chiar interacţionând cu entuziasm la cererea dânsei. La finalul zilei cei mici au avut prilejul de a participa la o video-proiectare a unei animaţii cu scop educativ. „Sunt fericit că încercarea noastră de a aduce o schimbare acestui proiect a avut atât reacţii pozitive din partea eleviilor, cât şi din parte cadrelor didactice”, spune Sorin Dandu, preşedintele Consiliului Elevilor, la încheierea evenimentului.

Biroul Executiv C.E. CNMV

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.