EDUCATIE 3 noiembrie 2023

Unde pot folosi profesorii din județul Covasna prima de carieră didactică de 1.500 de lei

de Diana Pantelimon | 1784 vizualizări

Deși nu există o listă finală a comercianților care oferă posibilitatea cadrelor didactice de a plăti cu cardul ce conține prima de carieră didactică, există câteva opțiuni deja anunțate, atât în județul Covasna, cât și în cele vecine, Brașov sau Harghita. Lista magazinelor este în permanentă actualizare și orice comerciant care își exprimă intenția în acest sens, poate fi introdus în listă.

Potrivit edupedu.ro, în județul Covasna apar următorii comercianți:

- Sfântu Gheorghe: Flanco, ambele locații (Etajul 3 al magazinului Șugaș, strada Gróf Mikó Imre nr. 6 și la Sepsi Value Centre, strada Lunca Oltului nr. 31-35), și Zenit Plusz, pe strada Gróf Mikó Imre nr. 6;

- Târgu Secuiesc: Flanco, strada Cernatului nr. 22;

- Covasna: Magazin Papetărie, strada Libertății nr. 24;

- Baraolt: T-Eva, strada Apei nr. 96, scara 96.

Totodată, pe platforma sitepentruprofesori.com lista partenerilor care acceptă cardurile pentru prima de carieră didactică este actualizată săptămânal.

În plus față de prima sursă, sunt amintite și librăriile Librim Könyvudvar (strada Gróf Mikó Imre nr. 7), Hu-Or (strada Bánki Donát nr. 24, bloc 24) și Sola Scriptura (Bulevard General Grigore Bălan, bloc 21, scara A), toate din municipiul Sfântu Gheorghe.

Pentru o ofertă mai largă și mai variată, covăsnenii pot opta pentru cumpărături și în celelalte județe ale țării.

Cele mai apropiate localități din județele vecine ar fi Brașov (librăriile Cărturești, Dady S Land, Educational Center, Imprim, Kaleido, Librăria Book City, Librăria Ralu, Ralu Arta, Ralu Star, Librăria St.O. Iosif, și desigur, magazinele Flanco), Hărman (Papetăria Smart Toys Land), Miercurea Ciuc (Flanco și Zenit Plusz), Tușnad (Magazin 1001+1), Tușnadu Nou (Magazin 1001+1), Sânmartin (Librăria Pergament Office) și Sânsimion (magazinul Filler).

Cadrele didactice care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 au primit în luna octombrie primele de carieră didactică de 1.500 de lei, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 58 din 12 iunie 2023.

Pentru acoperirea nevoilor didactice individuale specifice se pot folosi 30 % din suma totală, ceea ce înseamnă 450 de lei, pentru: abonamente la reviste sau la servicii de publicare în reviste; abonamente la muzee și bilete la spectacole; abonamente la servicii online educaționale, inclusiv muzee virtuale și acces la platforme sau programe de formare continuă online; rechizite școlare sau materiale didactice; echipamente și materiale consumabile pentru activități didactice (hârtie, markere, foi de flipchart, jocuri educaționale, recuzită pentru spectacole școlare etc.), potrivit edupedu.ro.

În ceea ce privește diferența de sumă, aceasta poate fi cheltuită pe cursuri de pregătire profesională, echipamente IT și cărți de specialitate.

În funcție de specificul comerciantului, cardul poate fi utilizat pentru achiziții atât în magazine, cât și online. Suma poate fi cheltuită până la data de 31 august 2024.

Sursa foto: timponline.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.