EDUCATIE 9 august 2021

Tabără de mentorat la Harghita – Mădăraș

de Covasna Media | 1350 vizualizări

În weekendul trecut, Asociația Turulmadar a organizat o tabără de teambuilding în Harghita – Mădăraș pentru voluntarii adulți care participă la proiectul #youthfocus, derulat de Asociația Turulmadar cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este acela de a încuraja tinerii din comunitate să se implice și de a-i sprijini să-și dezvolte abilitățile civice și de leadership în trei orașe din județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Covasna și Târgu Secuiesc. În proiect vor fi implicați în total 75 de tineri și 35 de adulți, care vor participa la diverse activități educaționale, de sensibilizare și de conștientizare.

În timpul programului de trei zile, participanții s-au cunoscut mai bine, au realizat drumeții scurte și au participat la diferite ateliere, care au reușit să formeze o echipă mai stabilă.

„Este important pentru noi să putem lucra alături de o echipă motivată pentru care voluntariatul oferă în primul rând satisfacții, prin urmare am făcut o etapă importantă ún procesul de teambuliding, în cadrul programului nostru #youthfocus” - a subliniat Furus Levente, președintele asociației.

În plus față de cunoașterea reciprocă, asociația a pus mare accent pe dezvoltarea unui proces lin de comunicare internă, astfel încât participanții au început a doua zi a taberei cu un atelier de comunicare de mai multe ore, susținut de Prezsmer Boglárka, apoi participanții au continuat cu o tură la Cascada Szökő.

Asociația își propune să implementeze proiectul fără probleme în toate cele trei orașe, astfel în ultima zi a taberei, în timpul unei discuții mai detaliate s-au clarificat responsabilitățile mentorilor, s-au pus la punct atribuțiile administrative necesare și s-au identificat pașii următori ale programului pentru următoarea perioadă.

Asociația așteaptă pe toți cei interesați de inițiativa noastră să li se alăture.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.