EDUCATIE 8 iulie 2022

Tabără cu ateliere de dezvoltare personală pentru adolescenții din orașul Covasna

de Diana Pantelimon | 1493 vizualizări

Asociația 4Teen Art Association (Asociația Artă Pentru Adolescenți) a organizat în perioada 4-8 iulie a.c. ateliere de dezvoltare personală pentru tineri, în Covasna, Poiana Zânelor. Cei 20 de adolescenți participanți au avut parte de cursuri de actorie, film, literatură, improvizație, vorbire și mișcare, în cadrul unei tabere oferite gratuit de către asociație. Patru dintre ei vor fi selectați să meargă la București, la sfârșitul lunii, pentru a lucra la un spectacol de teatru.

Tabăra din cadrul proiectului „Limba Română Promovată prin Artă și Cultură” s-a adresat adolescenților cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani, „adulții de mâine“, potrivit organizatorilor. Atelierele de Creație-Actorie, Mișcare, Teatru de Improvizație, Literatură, Film au avut ca traineri pe Amir Qashou (actor), Cezara Munteanu (actriță), Alexandra Agafiței (coregraf) și Cristian Popescu (actor).

„Este prima ediție și ne dorim foarte mult să devină o tradiție, să continue în viitor. Totul a fost minunat, copiii au fost extraordinari, nu ne-am așteptat să ne primească atât de călduros. S-au descurcat foarte, foarte bine. În fiecare zi noi am avut cursuri de dezvoltare personală, prin arta coregrafică, arta actorului, arta teatrului de improvizație, am făcut și literatură și film, am avut discuții pe tema autorilor români, în speță Caragiale, fiind Anul Caragiale. 

Vineri mai lucrăm doar foarte puțin cu ei. Mai mult stăm de vorbă, tragem concluzii despre ce s-a întâmplat aici, pentru că e foarte important nu doar să lucreze cu noi, ci și ei, individual, după ce plecăm de aici. Ne asigurăm că se și concretizează și are un efect de durată pentru ei, individual, fără noi aici. Și îi premiem, le acordăm diplome. În etapa finală de la București, în ultima săptămână din luna iulie, unde 4 dintre ei, împreună cu 4 din Târgu Mureș, 4 din Miercurea Ciuc și alți 4 care deja îi așteaptă în capitală, vor lucra cu noi la un spectacol de teatru, pe care îl vom juca la Teatrul 4Teen din București“, a declarat pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro Liviu Chițu, reprezentantul asociației.

Așadar, din cei 20 de adolescenți participanți, patru vor fi selectați să meargă la București, în perioada 25-29 iulie, pentru a lucra la un spectacol de teatru alături de alți tineri selectați din Târgu Mureș, Bălan, Miercurea Ciuc și București.

Spectacolul va fi prezentat pe data de 28 iulie, la Teatrul 4Teen din București.

Toate cheltuielile implicate vor fi acoperite de Asociația 4Teen Art Association (transport, masă, cazare).

„«Limba Română promovată prin artă pentru tineri» este un proiect care investește în societatea de azi și de mâine, în tinerii cu care ne întâlnim în fiecare zi, ca să învețe să comunice corect, să aibă încredere în ei, și în capacitățile lor, și să dezvolte societatea în care trăiesc. De asemenea, să emane energie pozitivă și să-i învețe și pe alții să facă asta. Aceste cursuri investesc în copiii de azi, adulții de mâine, dezvoltând oameni apți și pregătiți de muncă, oameni care vor ști în ce direcție să meargă, iar direcția aleasă va fi cea mai bună și eficientă pentru societate. Aceste cursuri sunt, au fost și vor fi întotdeauna necesare în societatea în care trăim. Astfel, participanții la cursurile de dezvoltare personală prin jocuri teatrale vor avea parte de o evoluție frumoasă, armonioasă, la care se va adăuga extinderea cunoștințelor culturale, ale limbii române, folosirea corectă a acesteia și aprecierea valorilor românești. Cea mai bună și eficientă metodă de a face asta sunt atelierele de dezvoltare personală prin jocuri teatrale, prin intermediul cărora beneficiarii cursurilor vor învăța prin joacă, vor interacționa cu personajele lui Ion Luca Caragiale, chiar interpretând rolurile sale“, potrivit organizatorilor.

Proiectul creat de Asociația 4Teen Art Association este finanțat de către Secretariatul General al Guvernului României.

4Teen Art Association a luat ființă la începutul anului 2021 și oferă o metodă unică și foarte personalizată de învățare, educă și încurajează tinerii creativi să atingă cel mai înalt nivel de succes, potrivit 4Teen.ro.

Sursa foto: Comunicat de presă Asociația 4Teen Art Association

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.