EDUCATIE 30 mai 2022

Studenții UBB din Sfântu Gheorghe au mutat simbolic ciucurii de absolvire

de Diana Pantelimon | 1102 vizualizări

Cu ocazia absolvirii specializării de Administrație Publică a Universității „Babeș Bolyai“ (UBB) la Extensia Universitară Sfântu Gheorghe, 21 de studenți au mutat de la dreapta la stânga ciucurii tocilor de absolvire, un simbol al trecerii de la facultate la o altă etapă din viața lor. Festivitatea de absolvire a avut loc vineri, 27 mai a.c., în holul UBB, unde Antal Árpád, primarul municipiului, a susținut un frumos discurs de încurajare a proaspeților absolvenți.

Invitatul de onoare, primarul Antal Árpád, i-a felicitat pe absolvenți și i-a îndemnat să pășească pe noul drum cu credință și curaj, să nu se mulțumească cu puțin, ci să lupte pentru o lume mai bună. Totodată, i-a asigurat că, în ciuda crizelor mondiale de azi, Sfântu Gheorghe este și va fi un loc sigur unde se pot întoarce oricând „acasă“.

„Fiți curajoși și schimbați ce puteți. Nu vă mulțumiți să vi se spună «Așa stau lucrurile!». O astfel de atitudine ar fi nedemnă de voi, de generația voastră. Nu vă mulțumiți cu aproape-binele, cu aproape-plinul, cu aproape-fericirea! Cereți mai mult pentru voi înșivă și luptați pentru asta! Îndrăzniți să mergeți împotriva curentului, dacă trebuie! (...) Vă doresc multă credință, pentru că și credința vă dă puterea de care aveți nevoie pentru a duce la bun sfârșit o sarcină cu succes. În lumea de astăzi, cu crize, epidemii și războaie, trebuie să existe un loc sigur în care să ne întoarcem acasă, oriunde ne-am afla. Vreau să știți că acest loc este Sfântu Gheorghe. Aici poți veni acasă oricând, de oriunde, aici poți face ceva pentru comunitatea noastră, aici poți crede în ea, poți trăi pentru ea. Vă felicit pentru absolvire și vă doresc să aveți curajul de a trece la acțiune, de a vă lăsa amprenta asupra viitorului nostru, al tuturor. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă țină pe drumul vostru“, a spus primarul în discursul său de la festivitate.

Evenimentul a fost găzduit de dr. Csősz Csongor, lector asociat. În cadrul evenimentului, au luat cuvântul dr. Csák László, lector universitar (discurs în limba maghiară), Bokor-Tóth Orsolya, lector asociat (discurs în limba română), precum și studenții absolvenți Oláh Katinka-Gyopárka (secția maghiară) și Nicolae Florescu (secția română). Aceștia le-au urat studenților absolvenți mult succes la examene.

După discursurile acestora, absolvenții au primit diplomele de absolvire. Dintre cei 21, 13 au absolvit la secția română și 8 la secția maghiară.

În Sfântu Gheorghe, extensia universitară de Administraţie Publică  a UBB a fost înfiinţată în anul 1997. Din 2005, ca rezultat al reformei educaţionale paneuropene, instituţia oferă, în cadrul unui proces educaţional de 3 ani, o diplomă de licenţă (studii universitare de lungă durată).

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.