EDUCATIE 4 iunie 2024

Sfântu Gheorghe a participat la primul festival al învățării prin joc din România

de Covasna Media | 902 vizualizări

Play Fest Impulse, primul festival al învățării prin joc din România, s-a desfășurat vineri, 31 mai și în orașul Sfântu Gheorghe. La acest festival au participat elevii din Alternativa Educațională Step by Step de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială „Varadi Jozsef”. 

Cadrele didactice coordonatoare au dorit ca elevii celor două școli să aibă parte de o zi plină de activități atractive și interesante spre exemplu: centrul de construcții Lego, centrul de artă, jocuri outdoor, desene cu cretă pe asfalt, distracție la tobogan, vizionare film. Atât elevii, cât și părinții acestora au putut vizita expoziția „Orașul meu” - construcții din piese Lego și din materiale reciclabile. Școala gazdă a acestui eveniment a fost Școala Gimnazială „Varadi Jozsef”. 

 Acest festival s-a organizat în creșe, grădinițe și școli publice din 22 de localități, din 15 județe. Evenimentul național Play Fest aduce împreună copii, părinți, profesioniști în educația timpurie și membri ai comunității, oferind astfel o mai bună înțelegere asupra importanței jocului în perioada copilăriei timpurii și a serviciilor destinate copiilor mici, sporind astfel coeziunea socială.

Tema acestei prime ediții  a fost „Orașul meu” și îi provoacă pe cei mici să descopere și să-și reimagineze comunitățile în care trăiesc prin intermediul unor ateliere de artă și construcții. Etapa premergătoare Play Fest s-a desfășurat pe întreg parcursul lunii mai și a constat în vizite și activități de documentare pe care copiii, însoțiți de cadrele didactice de la grupe sau clase, le-au desfășurat în localitățile lor.

Play Fest este organizat în cadrul Inițiativei Educația și Dezvoltarea Timpurie a Copilului în România, derulată de UNICEF în parteneriat cu Centrul Step by Step, cu susținerea Fundației Lego. 

Prof înv. primar: Alina Coznean

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 23 ore, 30 minute

Anunţ public

Acum 23 ore, 31 minute

Anunţ public

Acum 23 ore, 32 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.