EDUCATIE 30 martie 2022

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” a găzduit cu succes a doua mobilitate fizică din cadrul proiectului E+KA229 „Get Plugged to Rural Life”

de Covasna Media | 1735 vizualizări

Cu câteva emoții datorită contextului pandemic din întreaga Europa, dar și a conflictului recent din Ucraina care a înspăimântat o lume întreagă,  echipa de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului a găzduit a doua mobilitate fizică din cadrul proiectului de parteneriat strategic „Get Plugged to Rural Life” în perioada 22-26 martie 2022.

Astfel, 20 de elevi curioși și silitori din Polonia, Lituania, Spania și Grecia, alături de 9 profesori însoțitori dedicați și responsabili, au reprezentat cu mândrie școlile lor și au participat cu interes la activitățile organizate cu mult fast și voie bună.

Printre activitățile organizate de țara gazdă amintim: primire tradițională românească cu pâine, sare, cântece și veselie; ateliere de creație și bricolaj, dansuri tradiționale românești, șezătoare, decorarea colțului Erasmus, sport și jocuri tradiționale în echipe mixte, job shadowing și schimb de bune practici, workshop cu tematica „Ocupații și îndeletniciri tradiționale românești”, vizite culturale și participare la activități specifice la Ferma de văcuțe a domnului Nicolae Pastor și Ferma de cai Lipizzan a familiei Hermenean, Catedrala Sfânta Treime din localitate, Castelul Bran, Dino Park, Cetatea Râșnov, Peștera Valea Cetății, Prima Școală Românească din Scheii Brașovului, etc. Totodată, delegația diplomatică Erasmus+ a fost invitată cu mare drag la Primăria Orașului Întorsura Buzăului, unde a susținut o activitate de diseminare și a fost „răsfățată”, de la mic la mare, cu cadouri alese și informații prețioase legate de specificul zonei noastre și de inițiativele de dezvoltare locală cu care ne mândrim.

Corpul profesoral al școlii gazdă, cu sprijinul conducerii locale și a unor membri dedicați ai comunității întorsurene, printre care îi amintim pe domnul Onea Marian, producător local de produse de carmangerie și pe domnul Dima Viorel, antreprenor și administrator pensiune „Valea Morilor”, au oferit o veritabilă experiență culinară și ne-au încântat simțurile cu bucate tradiționale românești învăluite în povești populare și fapte istorice reale contribuind, astfel la înțelegerea diferențelor culturale și îmbrățișarea unei viziuni europene unitare.

Elevii participanți și-au asumat repede rolul de mici ambasadori și și-au încântat colegii de peste hotare cu o sumedenie de povești, informații și fotografii, contribuind activ la această experiență multiculturală autentică și stârnind interesul pentru următoarele activități de proiect, precum și pentru mobilitățile ce vor urma.

Reiterăm concluzia după „aventura grecească” din cadrul proiectului: Suntem mândri că facem parte din familia Erasmus+! Mobilitatea din România ne-a deschis din nou orizontul cunoașterii și ne-a arătat beneficiile unei comunități unite care sprijină inițiativele școlii și netezește calea micuților întorsureni către noi oportunități de învățare și afirmare. Acceptarea diversității, îmbrățișarea multiculturalității precum și închegarea unor prietenii durabile conturează importanța și succesul acestui proiect școlar internațional. Împreună descoperim lumea, învățăm și clădim o viață mai bună. Pas cu pas și pășim împreună!

Prof. coordonator,

Daniela Hosu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.