EDUCATIE 3 septembrie 2019

S-a dat startul înscrierilor la Palatul Copiilor

de Daniela Luca | 1221 vizualizări

Anul acesta, copiii pot alege dintre cele 20 de cercuri puse la dispoziție de instituție 

Săptămâna aceasta, au început înscrierile la Palatul Copiilor pentru anul școlar 2019-2020. Oferta este la fel de variată ca și anul trecut, astfel încât orice copil să își poată găsi o activitate pe placul lui. Doritorii se pot înscrie până pe 30 septembrie, fie online, fie la sediul instituției, de luni până vineri, între orele 13:00-18:00. Activitățile vor începe de luni, 9 septembrie. 

Printre cercurile care vor funcționa și în acest an se numără: dansul modern, dansul popular, muzică ușoară, protecția mediului, modelism, karting, electronică, vânătoare de vulpe, jocuri pe calculator-informatică, foto-video, cultură și civilizație engleză, atelierul fanteziei, tenis de masă, schi, înot, etnografie, ecoturism, pictură pe lemn, șah și ziaristică.

Începând de anul acesta, părinții își vor putea înscrie copiii și online pentru oricare dintre cercurile puse la dispoziție de Palat. Formularul online poate fi accesat pe pagina de Facebook a instituției.  

Copiii din afara reședinței de județ de asemenea vor putea beneficia de educație nonformală la cercurile care vor funcționa în celelalte orașe, la Cluburile Copiilor. Astfel de Cluburi funcționează la Baraolt, la Întorsura Buzăului, la Târgu Secuiesc și la Covasna. 

Participarea la toate cercurile este gratuită, iar costurile sunt suportate de Inspectoratul Școlar prin Ministerul Educației.

Ca și în alți ani, pe lângă activitățile din cadrul cercurilor, copiii vor participa și la diverse concursuri și excursii organizate de Palat. 

Potrivit directorului Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő, la nivel județean, în anul școlar 2018-2019, aproximativ 3.500 de copii au frecventat cercurile Palatului, dintre care 1.426 la Sfântu Gheorghe. Majoritatea cursanților sunt de clasele I-IV și de gimnaziu și doar 10% dintre cei care frecventează cercurile sunt liceeni.  

În repetate rânduri, conducerea instituției a susținut că  învățământul nonformal contribuie substanțial la dezvoltarea competențelor și aptitudinilor elevilor, competențele interpersonale, încrederea în sine, responsabilitatea și disciplina fiind doar câteva dintre acestea. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.