EDUCATIE 10 august 2020

Prioritatea Casei Corpului Didactic „Csutak Vilmos” Covasna − Pregătirea profesională a cadrelor didactice pentru noul an școlar

de Covasna Media | 2218 vizualizări

Casa Corpului Didactic „Csutak Vilmos” Covasna a realizat analiza de nevoi la nivelul județului Covasna în concordanță cu obiectivele Inspectoratului Școlar Județean Covasna, bazată pe consultarea cu directorii instituțiilor de învățământ și pe datele din chestionarul online privind experiențele și opiniile cadrelor didactice cu privire la perioada în care realizează activități de predare-învățare-evaluare de la distanță, completat de 1283 cadre didactice. 

La programele de formare au participat 1028 cadre didactice din județ. Cursurile au fost organizate în lb. română și în lb. maghiară pe platforme/aplicații online. Sesiunile de formare online, sincrone și asincrone, au fost adaptate în vederea eficientizării procesului de învățare mixtă și de la distanță. Pentru a ajuta pregătirea cadrelor didactice pentru noul an școlar se realizează  actualizarea permanentă  a bazei de date cu resurse educaționale pentru activitățile în spațiul online (https://ccdcovasna.ro/index.php/noutati.html). 

Cadrele didactice găsesc în timp util informații/publicații/materiale/resurse pe avizierul online realizat prin aplicația Padlet pe site-ul CCD, (https://padlet.com/Informatii/f8nmre1au4zq). 

În această perioadă punem accent deosebit pe menţinerea legăturii cu cercetătorii în educație, universităţi din ţară/străinătate, ONG-uri în vederea colaborării pentru eficientizarea procesului de învățare în noul context și pentru a oferi actorilor din educație ghid cu propuneri metodologice pentru educația asistată de instrumente digitale.  

Cu sprijinul și susținerea directorilor din instituțiile de învățământ am realizat oferta de programe pentru începutul anului școlar. Prioritatea Casei Corpului Didactic „Csutak Vilmos” Covasna este formarea personalului didactic pentru toate nivelurile din învățământul preuniversitar din județul Covasna. Pe lângă dezvoltarea competențelor digitale, utilizarea platformelor/aplicațiilor online, punem accent pe organizarea programelor de remediere pentru elevi și  instruirea personalului pentru măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru reluarea activităților în unitățile de învățământ.  

Informațiile în legătură cu înscrierea la cursuri vor fi anunțate pe https://ccdcovasna.ro/index.php/informatii-cursuri.html.

Toate activitățile de formare ale Casei Corpului Didactic „Csutak Vilmos” Covasna sunt adaptate priorităților Ministerului Educației și Cercetării referitoare la organizarea programelor de formare continuă, în scopul asigurării calității procesului de predare-învățare-evaluare și la cerințele imediate în vederea eficientizării procesului de învățare de la distanță în județul Covasna.

Director,

Casa Corpului Didactic „Csutak Vilmos”  Covasna

prof. Barabás Andrea

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.