EDUCATIE 2 august 2023

Primăria Sfântu Gheorghe: peste 22 de milioane de lei pentru dotarea școlilor și grădinițelor, prin PNRR

de Diana Pantelimon | 1339 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a câştigat o finanţare de peste 22 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru modernizarea şcolilor şi grădiniţelor din oraş. Este vorba despre dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale noi a tuturor unităților de învățământ preuniversitar (grădiniţe, şcoli, licee), dar și a unităților conexe din oraş (Clubul Sportiv Şcolar şi Palatul Copiilor).

În cadrul proiectului vor fi realizate următoarele investiţii, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții primăriei:

„– 9 laboratoare de informatică din 9 unități de învățământ primar, gimnazial, liceal;

– 3 laboratoare de informatică din 3 unități de învățământ profesional şi tehnic;

– 2 laboratoare de informatică din 2 unități de învățământ preșcolar;

– 352 de săli de clasă din 18 unități de învățământ vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual;

– 389 de săli de clasă din 17 unități de învățământ vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice;

– 8 laboratoare multidisciplinare în 8 unități de învățământ dotate cu mobilier și materiale didactice specifice, precum şi cu echipamente digitale;

– 41 cabinete şcolare dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, din care 9 cabinete şcolare, 16 cabinete de asistență psihopedagogică, 17 săli de sport;

– 3 ateliere de practică dotate cu materiale și echipamente didactice în 3 unități de învățământ profesional şi tehnic;

– 3 ateliere de practică dotate cu echipamente digitale în 3 unități de învățământ profesional şi tehnic”, au transmis reprezentanții primăriei.

Contractul de finanţare a fost semnat miercuri, 26 iulie a.c., la Bucureşti, de către primarul Antal Árpád şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Eu cred că este un program foarte important şi va fi o investiţie (...) pentru copiii noştri. Noi ne-am propus să modernizăm toate instituţiile de învățământ din oraş şi, dincolo de faptul că vor fi modernizate clădirile, prin acest program vor fi şi dotate toate şcolile şi grădiniţele, până la 31 august 2026”, a declarat primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferințe de presă, marți, 1 august a.c.

Valoarea totală a proiectului privind toate dotările cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale la nivelul Municipiul Sfântu Gheorghe se ridică la 22.233.389,79 lei cu TVA inclus.

Lista completă cu dotările pentru fiecare unitate de învăţământ se poate consulta pe site-ul primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, sfantugheorgheinfo.ro.

Sursa foto: sfantugheorgheinfo.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.