EDUCATIE 17 aprilie 2019

Prichindeii de azi, pompierii de mâine

de Covasna Media | 1373 vizualizări

Școala Altfel, la Pichetul din Întorsura Buzăului

Un grup de elevi de la Școala Generală „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului a făcut o vizită marți, 16 aprilie, Pichetului de Pompieri de la Întorsura Buzăului. Aici, cei mici au putut vedea îndeaproape autospecialele de intervenție, dar și să afle ce presupune meseria de pompier. Acțiunea face parte din cadrul programelor înscrise în „Școala Altfel”.

Programul educaţional „Şcoala altfel – Să știi mai multe să fii mai bun!” a adus astăzi, în curtea Pichetului de pompieri Întorsura Buzăului, peste 20 de elevi de la Şcoala Generală „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului.

Însoțiți de cadrele didactice, micuții au făcut cunoștință cu pompierii covăsneni care le-au prezentat autospecialele de intervenție și măsurile specifice de prevenire în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă.

Pentru mulți dintre prichindei a fost prima vizită la pompieri, iar entuziasmul acestora faţă de meseria de pompier militar şi faţă de tehnica de intervenţie ne oferă încrederea că printre ei se află pompierii de mâine”, informează ISU Covasna printr-un comunicat de presă.

Și la Sfântu Gheorghe a avut loc o acțiune similară la începutul lunii aprilie, când Detașamentul din municipiu a marcat printr-o acțiune de tipul „Ziua Porților Deschise” împlinirea a 82 de ani de la înființarea Companiei de Pompieri.

Iulia Drăghici – Taraș

(Sursa foto: ISU Covasna)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.