EDUCATIE 15 februarie 2019

Peste 9.000 de covăsneni, implicați în campanii ale polițiștilor

de Covasna Media | 1177 vizualizări

Elevii, cadrele didactice și părinții au luat parte la aproape 150 de acțiuni în 2018

Pe principiul „este mai ușor să previi”, polițiștii covăsneni au derulat anul trecut aproape 150 de acțiuni în comun cu unităţile de învăţământ şi de ocrotire, la care au participat peste 9.000 de elevi, dar și cadre didactice şi părinţi ai elevilor.

„Polițiștii din structura de analiză şi prevenire a criminalităţii, alături de alţi poliţişti din cadrul inspectoratului, au acționat pentru atingerea obiectivelor în domeniu, pe principiul „este mai ușor să prevenim”. În 2018 au fost organizate 148 de activităţi în comun cu unităţile de învăţământ şi de ocrotire, la care au participat peste 9.000 de elevi, dar și cadre didactice şi părinţi ai elevilor.

În scopul prevenirii infracţionalităţii şi creșterea sentimentului de siguranţă al cetățenilor, poliţiştii de ordine publică au acţionat în cadrul mai multor campanii și programe care au urmărit, printre altele, prevenirea infracțiunilor de furt, a violenței în familie, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”, arată bilanțul pe anul 2018 al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

Printre activitățile și evenimentele la care polițiștii covăsneni au luat parte se numără: „Ziua Mobilității”, „Ziua Copilului”, programul „Verde la Educație pentru Circulație” sau etapa națională a competiției „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”.

Polițiștii vor continua să fie prezenți în școli cu activități preventive dedicate elevilor și nu numai, menirea acestor întâlniri fiind aceea de a-i educa pe tineri în sensul adoptării unui comportament preventiv, bazat pe cunoașterea și respectarea normelor legale”, mai menționează  polițiștii în bilanțul anual.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.