EDUCATIE 23 septembrie 2020

Peste 700 de profesori primesc bani de la municipalitate pentru achiziționarea de laptopuri

de Daniela Luca | 1139 vizualizări

Toți cei care s-au înscris vor beneficia de acest ajutor, iar o parte din banii alocați programului au rămas necheltuiți 

Peste 700 de profesori din Sfântu Gheorghe s-au înscris în programul de interes local „Sprijinirea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Sfântu Gheorghe”. Conform acestuia, profesorii din reședința de județ pot beneficia de o sumă de 1.500 de lei pentru achiziționarea unui laptop. Bugetul alocat programului este de 1.200.000 de lei, însă nu toți banii au fost cheltuiți. 

Primăria Sfântu Gheorghe a publicat marți lista cu persoanele care vor primi suma de 1.500 de lei pentru achiziționarea unui laptop. Conform acesteia, toți cei care au depus dosarele, adică 703 profesori, sunt eligibili. Primele cadre didactice s-au înscris începând cu data de 31 august, iar ultimii chiar și luni, 21 septembrie. 

Bugetul alocat programului a fost de 1.200.000 de lei, astfel încât un număr de 800 de profesori puteau să beneficieze de acest ajutor. Cei 445.500 de lei necheltuiți vor rămâne în buget, conform  viceprimarului Sztakics Éva-Judit.

„Programul este menit să asigure continuitatea actului educațional în contextul epidemiologic actual. În cazul în care beneficiarul dorește achiziţionarea unui laptop care depăşeşte valoarea acordată, acesta va suporta diferenţa de preţ din fonduri proprii. Pentru a putea beneficia de sprijinul financiar oferit de Primărie, profesorii interesați trebuie să își desfășoare activitatea într-o unitate de învățământ din Sfântu Gheorghe; să nu fi aplicat în ultimii 5 ani pentru un program similar la nivel național prin care să beneficieze de aceeași facilitate; și să activeze în sistemul de învățământ cel puțin pe perioada anului 2020-2021”, transmit reprezentanții primăriei. 

Municipalitatea informează că profesorii care sunt pe listă trebuie să completeze un formular care se găsește pe pagina Primăriei și să îl depună împreună cu factura la compartimentul Relații cu Publicul, Informații, Registratură din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe. 

Luna aceasta, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a alocat 5.200.000 de lei pentru pregătirea noului an școlar. Suma de 4.000.000 de lei a fost direcționată către unitățile de învățământ pentru achiziționarea de tablete cu internet pentru elevi, echipamente de protecție și dezinfecție, pentru abonamente la platformele de predare online sau precum și pentru achiziționarea de bănci individuale, iar 1.200.000 de lei au fost alocați programului „Sprijinirea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Sfântu Gheorghe”.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.